Gradonačelnik Subotice mitropolitu Joanikiju: Vaše ustoličenje leči rane Crne Gore
Foto: Grad Subotica

Gradonačelnik Subotice mitropolitu Joanikiju: Vaše ustoličenje leči rane Crne Gore

Društvo -

Vaše Visokopreosveštenstvo,

ovim putem Vam, u ime Grada Subotice, i svoje lično, upućujem najsrdačnije čestitke povodom Vašeg stupanja na tron Svetog Petra Cetinjskog, u drevnom sedištu Mitropolita crnogorsko-primorskih, manastiru Rođenja Presvete Bogorodice na Cetinju.

Najbolje želje povodom otpočinjanja jedne od najuzvišenijih ali i najtežih službi u našoj Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi upućujemo Vam iz Subotice, koja je, pre nekoliko dana ugostila predsednika opštine Gračanica, sa stradalnog Kosova i Metohije i predsednika opštine Berane, iz bratske Crne Gore. Kako smo se radosno i u duhu jedinstva okupili povodom Dana grada Subotice, tako i danas, naš pravoslavni narod od Bačke do Kosova, od Budimlja do Grblja i svih krajeva gde Srbi žive, slavi Vaše ustoličenje, koje je obavljeno u kanonskoj punoći, od Njegove svetosti patrijarha srpskog Gospodina Porfirija.

Još jednom su vera, nada i ljubav nadjačale nasilje i nečoveštvo, a sigurni smo da će Vaše stupanje u tron Svetog Petra Cetinjskog biti početak lečenja premnogih rana, koje decenijama Crnoj Gori nanose oni koji su hteli da Vas spreče da dođete u svoje eparhijsko sedište.

Želeći Vam mnoga i blaga leta službe Bogu i rodu, sa svim pravoslavnim Srbima sveta radosno kličem - Dostojan!

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track