OVO SU TAJNA DRUŠTVA U SRBIJI! MASONI, TEMPLARI, ROTARIJANCI, ZMAJEVI: U Srbiji ih je 20.000, oni su najveći, a evo ko PRAVI PARE
Foto: Shutterstock

ISTINE I ZABLUDE: između realnosti i fikcije

OVO SU TAJNA DRUŠTVA U SRBIJI! MASONI, TEMPLARI, ROTARIJANCI, ZMAJEVI: U Srbiji ih je 20.000, oni su najveći, a evo ko PRAVI PARE

Društvo -

Masoni, templari, rotarijanci, samo su neka od tajnih, polutajnih i diskretnih društava koja postoje u Srbiji, a koja su i dalje nedovoljno poznata javnosti. Ona broje oko 20.000 članova. Imaju svoje rituale, specifične obrede, upečatljive odore, tajne pozdrave i ciljeve. Obavijena su velom misterije...

Masoni, ritual, Satanizam
foto: Profimedia

Njihove aktivnosti, koje poslednjih godina postaju sve vidljivije, intrigiraju javnost koja se pita šta se zaista krije iza njihovog delovanja. A Kurir u svom specijalu sagledava njihovo delovanje, analizira čime se bave i traži dogovor na pitanje koji je njihov krajnji interes da školama pokalanjaju opremu, bolnicama skupe aparate, da doniraju vrtiće, kao i u kojoj meri članovi ovih društava upravljaju našim životima, odnosno da li su zaista vladari sveta, kako se naveliko govori.

Marko Lopušina
foto: Privatna Arhiva

Dr Marko Lopušina, novinar i publicista koji je istraživao njihovo delovanje i napisao dve knjige o njima, kaže za Kurir da samo Regularna velika loža Srbije broji oko 2.000 masona.

Marko Lopušina
foto: Privatna Arhiva

- Najznačajnija društva u Srbiji su Bratstvo slobodnih zidara, Vitezovi templari Srbije, Red zmaja, rotarijanci i razne sekte. U Srbiji, zajedno sa manje značajnim društvima, ima oko 20.000 pripadnika tajnih i polutajnih organizacija, računajući i mafiju. Postoje legalno registrovana društva, a postoje i ilegalne lože masona, templara i sekti, pa se njihov sasvim tačan broj članova ne zna. Legalne masonske lože su Regularna velika loža Srbije, Nacionalna loža Srbije, Velika loža Srbije i Francuska loža. Regularna velika loža Srbije ima oko 2.000 masona, dok Vitezovi templari Srbije imaju oko 200 članova. Sve bitnije organizacije registrovane su u APR kao društvene organizacije i udruženja građana - kaže Lopušina i dodaje da je cilj okupljanja masona i templara negovanje i razvoj tradicije hrišćanstva, širenje masonskog, odnosno templarskog učenja na mlade generacije i na prostore van Srbije. Masoni su sagradili javnu česmu u Beogradu, nekoliko obdaništva, imaju u planu da otvore Masonski univerzitet. Pomažu narod i posebno decu na Kosmetu, i leče o svom trošku ugrožene. Održali su masonske sahrane prvog masona Zorana Nenezića i prvog templara Dragana Maleševića Tapija. Međutim, iako su humanitarne akcije javne, druge aktivnosti društva izvode se u diskreciji.

Masoni
foto: KURIR

- Prvo, oni jedni drugima pomažu oko biznisa - jedan mason pozajmi drugom neki novac za biznis, a onda mu pomogne da taj proizvod i plasira. U društveno-ekonomskom i privrednom životu, pak oni su trgovci moći. Lobiraju za sebe, pomažu jedni drugima za državne i druge poslove. U diplomatiji se, sa druge strane, bore za prava našeg naroda. Sa nemačkim masonima su razgovarali o zaustavljanju bombardovanja NATO, sa francuskim o obustavljanju medijske satanizacije Srbije... - objašnjava naš sagovornik.

0393211515, Templari, Vitezovi Templari
foto: Profimedia

Templara je, sa druge strane, oko 200 i njihovo javno lice je zaštita hrišćanstva. Međutim, manje je poznato da templari, takođe, agituju u inostranstvu za interese našeg naroda. Srpski templari su objavili Deklaraciju o zaštiti hrišćanske kulture na KiM, a svetski templari su ovu deklaraciju poslali u UN.

Nemanjići, SPC, Autokefalnost
foto: Printscree Youtube

Red zmaja je, kako kaže Lopušina, osnovao Pavle Karađorđević (knez-namesnik Kraljevine Jugoslavije posle ubistva kralja Aleksandra I Karađorđevića i jedini sin kneza Arsena Karađorđevića, rođenog brata kralja Petra I. ). Potom je starešina bio Pavlov sin knez Aleksandar Karađorđević. Danas je starešina ovog društva princ Vladimir Karađorđević, sin kraljevića Andreja Karađorđevića.

Ovako se ulazi u tajna društva

Najviše masona je među lekarima

profimedia-0145523406, Masoni, Slobodni zidari
foto: Profimedia

Mason ili templar se, kako navodi Lopušina, postaje na predlog dvojice članova, a o tome odlučuje posebna Komisije za prijem. Selekcija je stroga. Kandidati treba da budu pošteni, ugledni ljudi, vredni, da imaju iza sebe neka dobra dela u poslu kojim se bave. Podrazumeva se da nisu osuđivani.

- Među masonima najviše ima lekara. Lekarski lobi je vrlo jak, jer lekari leče važne ličnosti i porodice važnih ličnosti u državi. Oni znaju državne tajne i udružuju se... U velikom broju slobodni zidari su i poslovni ljudi, advokati, a onda i političari, a posle njih i umetnici. Templari su, uglavnom, poslovni ljudi. Kada se kaže da je neko ugledan i uspešan u ovom svetu tajnih društava podrazumeva se i da je imućan.

- Oni poštuju tradiciju srpskih dinastija koje su imale zmaja kao zaštitnika porodice na većini grbova Nemanjića, a kasnije Karađorđevića. Takođe se bave političkim uticajem, širenjem istine o dinastiji, o srpskom narodu, kao i humanirtarnim akcijama. Što se rotarijanaca tiče oni imaju poslovne interese. Udružuju se da bi sklapali poslove, ali da bi posle pomagali i društvo. Lobiraju za svoje interese u ministarstvima i državnim ustanovama - navodi Lopušina, inače autor knjige "Tajna društva u Srbiji".

vladari sveta, vladari, svet, porodice, masoni, planeta, Zemlja
foto: Profimedia

Sva tajna društva u Srbiji se bave uticajem i moći, kaže on. Ova društva su, ističe, savez plemenitih, uglednih i moćnih ljudi u svom poslu i oblasti delovanja, ali njihova suštinska aktivnost je trgovina moći u oblasti društvene svesti, realnog života, u privredi, biznisu, pa i u politici, iako tvrde da im je zabranjeno da se bave politikom.

- U istoriji se pokazalo da su pojedini srpski predsednici, premijeri, ministri, vladike bili članovi tajnih društava, što znači da si imali jak uticaj na izvršnu vlast i zbivanja u zemlji. U novije vreme par ministara vlade Srbije su bili masoni. Slobodni zidari su uticali i na stvaranje prvog i poslednjeg Ustava Srbije - kaže dr Marko Lopušina.

Zeklinju se nad Biblijom

U rad masona i templara se mešala tajna policija

Iako mnogi smatraju da su srpska tajna društva protiv Srpske pravoslavne crkve, dr Lopušina ističe da svi masoni, templari, zmajevci polažu zakletvu na Bibliji u hramovima SPC:

- Kada je reč o masonima i templarima glavni moto okupljanja je težnja - budi čovek. Pošten, vredan, kreativan i human. U praksi to često nije tako, jer se u rad masona i templara mešala srpska tajna policija i podmetala im razne delinkvente, pa je dolazilo do svađa, kriminalnih radnji i raskola među masonima, templarima i sektašima.

ČINJENICE

Političari i državnici pominjani kao masoni:

masoni, mason, masonerija
foto: Zorana Jevtić

- Goran Knežević, bivši ministar privrede

- Zoran Živković, bivši premijer Srbije

- Goran Svilanović, bivši ministar spoljnih poslova

- Vuk Drašković, lider SPO

- Dušan Mihajlović, bivši ministar policije

- Lazar Krstić, bivši ministar finansija

- Branko Krga, bivši načelnik Generalštaba

- Svetko Kovač, bivši načelnik VBA

- Stevan Nikčević, bivši načelnik BIA

Kurir.rs / Ružica Kantar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track