DAN PEŠAČENJA U KRUŠEVCU: Velika akcija Planinarsko sportskog kluba Jastrebac
Foto: Ž.M.

put u prirodu

DAN PEŠAČENJA U KRUŠEVCU: Velika akcija Planinarsko sportskog kluba Jastrebac

Srbija -

Planinarsko sportski klub ,,Jasterbac“ iz Kruševca i Planinarski savez Srbije organizovali su manifestaciju ,,Dan pešačenja“ pod sloganom “Korak bliže zdravlju”.

Dan pešačenja
foto: Ž.M.

Prema rečima Ljubiše Zdravkovića, predsednika PSK “Jastrebac” iz Kruševca, akcija je imala masovni karakter i u nju su se uključili građani i građanke svih starosnih doba, pola i svih opredeljenja.

-Početak staze bio je kod Starog aerodroma, od marketa Roda, a kretali se ka Slobodištu. Prošli smo kroz Kapiju sunca, nastavili šumom iznad Slobodišta, zatim išli kroz Pakašničku šumu i završili na Bagdali. Staza je bila dugačka 10 km sa visinskom razlikom od 100 metara. Akcija je imala za cilj da ukaže našim sugrađanima na značaj pešačenja i boravka u prirodi i potencijal pešačkih staza u okolini Kruševca. Nije bilo važno da li će neko savladati celu stazu ili samo 100 m, ali je mnogo bitno da se pokrenemo i budemo fizički aktivni, kaže Zdravković.

Dan pešačenja
foto: Ž.M.

Ovo je centralna manifestacija Planinarskog saveza Srbije i organizuje se u stotinak klubova i organizacija na celoj teritoriji zemlje.

(Kurir.rs/Ž. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track