Najnovije vesti

DOBRI USLOVI ZA VOŽNJU, SAOBRAĆAJ UMEREN: Evo gde treba očekivati manje gužve, radovi na auto-putu kod Smedereva i Požarevca
Foto: RINA

amss

DOBRI USLOVI ZA VOŽNJU, SAOBRAĆAJ UMEREN: Evo gde treba očekivati manje gužve, radovi na auto-putu kod Smedereva i Požarevca

Društvo

Na putevima u Srbiji saobraćaj je umeren, a uslovi za vožnju su dobri, saopštio je jutros Auto moto savez Srbije (AMSS).

Usporeniju vožnju treba očekivati jedino na prilazima većim gradovima i to u vreme početka i završetka radnog vremena većine zaposlenih, ili zbog radova putara.

Saobraćaj je usporen i na deonici ukrštanja autoputeva kod Bubanj potoka, jer se saobraćaj u smeru ka Nišu odvija preticajnim trakama oba smera, a ka Beogradu zaustavnom i voznom trakom.

Na Bubanj potoku zatvoren je prolaz podvožnjakom ispod auto-puta, pa se vozila upućuju na petlju Tranšped, a putare treba očekivati i između petlji Kolari i Vodanj u smeru ka Nišu.

U toku su radovi i na delu autoputa kod isključenja za Smederevo i Požarevac, ali zatvaranje traka i preusmeravanje ne ometa normalan saobraćaj.

Počeli su radovi i na mostu preko reke Lugomir kod Jagodine, a saobraćaj se odvija dvosmerno, delom autoputa koji vodi ka Nišu.

U toku su radovi i između petlji Niš-Jug i Trupale, a zatvorena je preticajna traka u pravcu Beograda i brzina je prilagođena radovima.

AMSS je upozorio i na radove na izgradnji nadvožnjaka i pristupnoj saobraćajnici na regionalnom putu Čačak - Gojna Gora, na ukrštanju sa autoputem Preljina - Požega. Saobraćaj je preusmeren na lokalni put.

Na putničkim terminalima graničnih prelaza vozila se zadržavaju oko 15 minuta, a na teretnim u smeru ka Hrvatskoj i Madjarskoj od 60 do 180 minuta.

AMSS je vozačima preporučio da prilagode brzinu uslovima na aputu, poštuju saobraćajne propise i ograničenja, i na put krenu odmorni.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track