BOGAT KULTURNI PROGRAM U KRUŠEVCU: Kulturni centar u septembru organizuje veliki broj manifestacija
Foto: Ž. M.

tradicionalno

BOGAT KULTURNI PROGRAM U KRUŠEVCU: Kulturni centar u septembru organizuje veliki broj manifestacija

Srbija -

Kulturni centar Kruševac je za mesec septembar pripremio bogat filmski i likovni program, književne i muzičke večeri, kao i učešće u okviru tradicionalnih manifestacija, značajnih za očuvanje narodnog kulturnog stvaralaštva.

Početak septembra obeležen je otvaranjem tradicionalne manifestacije "Padeški kladenac", predstavljanjem knjiga Cece Stanković "Srbijom mi srce kuca" i Olge Petković "Agava" i obeležavanjem Međunarodnog dana pismenosti. Za ljubitelje pisane reči, u okviru književnog programa KCK, najavljujemo i "Hoću mirno da spavam" autorke Tanje Đurić, kao i okupljanje u okviru projekta promocije mladih pesnika, kada će studenti i srednjoškolci govoriti svoju poeziju na temu "Sunce",kaže Violeta kaplarević, direktorka KCK.

Pored desete Folklorijade "Rasino zaigraj" i učešća kulturno umetničkih društava Kulturnog centra Kruševac na Poljoprivrednom sajmu, početak jeseni obeležiće i druga po redu manifestacija Čarapanski dani, u okviru koje će biti postavljene izložbe radionica starih zanata, revija i dodela veoma vrednih nagrada na izboru za najlepšu čarapu, za koju je konkurs u toku. U okviru Čarapanskih dana održaće se koncert Nenada Milevskog.

Kruševac
foto: Ž. M.

Čelnica KCK najavljuje upis dece i omladine u umetničke radionice i sekcije KCK-a. Upis je u toku, za decu i mlade od 4 do 18 godina u Umetnički studio za govor i glumu, Školu plesa, Baletsku sekciju, Kreativni kurs gitare, Dečiji hor KCK, Radionicu za kreativno pisanje i poetski teatar i Likovni studio “Maja Olić”, čiji će rad biti predstavljen na Javnom času 16. septembra. Kruševljani će moći da pogledaju izložbu slika "Duhovi ulice" autora Radovana Stanojevića u Legatu Milića od Mačve, od 23. septembra, kada će biti otvorena, do polovine oktobra.

Septembar je i mesec u kojem se obeležava Svetski dan mira. Tradicionalno, 21. septembra KCK u saradnji sa Asocijacijom za kulturu mira i toleranciju sa Muzejom mira bez zidova Kruševac, obeležava ovaj značajan datum za Kruševac, koji je zbog svog mirotvornog rada dugog već skoro šest decenija, nosilac dva najveća priznanja Ujedinjenih nacija - Medalje i Vesnika mira.

(Kurir.rs/Ž. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track