MINISTARSTVO PROSVETE ZA KURIR O STRAVIČNOM VRŠNJAČKOM NASILJU U MALOJ KRSNI: U ceo slučaj upućen i MINISTAR
Vršnjačko nasilje / Ilustracija, Foto: Profimedia

STOP VRŠNJAČKOM NASILJU

MINISTARSTVO PROSVETE ZA KURIR O STRAVIČNOM VRŠNJAČKOM NASILJU U MALOJ KRSNI: U ceo slučaj upućen i MINISTAR

Društvo -

Najstrašnije osude na svaki vid vršnjačkog nasilja stižu i iz Ministarstva prosvete, koje ovaj slučaj podrobno prati

Stravičan slučaj vršnjačkog nasilja koji se dogodio u osnovnoj školi "Đura Jakšić" u Maloj Krsni potresao je Srbiju. Naime, trinaestogodišnja devojčica zadobila je ozbiljne fizičke i psihičke traume, uključujući i iščašenje vilične kosti, zbog čega sada mora da jede na slamčicu, kada su je prošle nedelje pretukle dve devojčice koje pohađaju osmi razred.

Mala Krsna
foto: Suzana Trajković

U pomenutoj osnovnoj školi juče je održana vanredna sednica na kojoj je odlučeno da nasilne devojčice ipak ne budu kažnjene, sa obrazloženjem da se treba sačekati da se "smire strasti". Direktorka ove obrazovne ustanove odbila je da govori za naš mediji, a od njih smo dobili samo cedulju sa ispisanom imejl adresom škole. Na naša pitanja tokom jučerašnjeg dana, ni danas, nisu odgovarali.

Obratili smo se i Ministarstvu prosvete kako bismo proverili da li je ovaj slučaj njima prijavljen.

- Škola je obavestila Ministarstvo i službe ministarstva o ovom slučaju. Ministarstvo s velikom pažnjom prati ovaj slučaj i dalje postupanje škole. Sve službe moraju adekvatno da reaguju na vršnjačko nasilje koje se ne sme dešavati - rekli su iz ovog ministarstva za Kurir.

Sa ovim slučajem upoznat je i sam Branko Ružić, ministar prosvete koji je za Kurir rekao da je svako nasilje nedopustivo.

Branko Ruzic
foto: Prinstcreen TV Pink

Kurir.rs / Suzana Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track