ROTARI KLUB KRUŠEVAC DONIRAO DRONOVE ĐACIMA: Vredan poklon stigao osnovnim školama
Foto: Ž.M.

humanitarno edukativni projekat

ROTARI KLUB KRUŠEVAC DONIRAO DRONOVE ĐACIMA: Vredan poklon stigao osnovnim školama

Srbija -

Rotari klub Kruševac donirao dronove đacima

Rotari klub Kruševac je, u saradnji sa ostalim rotari klubovima u Srbiji i partnerima iz inostranstva, nastavio saradnju sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja a na osnovu potpisanog Memoranduma o saradnji pod nazivom "Za našu školu".

Rotari klub Kruševac
foto: Ž.M.

- Kroz ovaj humanitarno – edukativni projekat obezbeđeno je 17 bespilotnih letelica (dronova) za kruševačke osnovne škole. Dronovi su namenjeni učenicima koji će kroz rad, zabavu i druženje savladati programske jezike skreč i pajton predviđeni nastavnim planom i programom informatike za peti i šesti razred. Nadam se da će se dobra saradnja Grada i Rotari kluba Kruševac nastaviti i dalje, na obostrano zadovoljstvo, izjavila je Jasmina Palurović, gradonačelnica Kruševca. Čelnica lokalne samouprave se zahvalila, u ime Grada i direktora škola, Rotari klubu Kruševac na donaciji.

Rotari klub Kruševac
foto: Ž.M.

Primopredaja dronova direktorima kruševačkih osnovnih škola izvršena je u Mozaik sali Gradske uprave od strane predstavnika Rotari kluba Kruševac. Ove letilice su dobile osnovne škole "Brana Pavlović" Konjuh, "Vasa Pelagić" Padež, "Velizar Stanković - Korčagin" Veliki Šiljegovac, "Vladislav Savić-Jan" Parunovac, ”Stanislav Binički” Jasika, "Jovan Jovanović Zmaj" Mudrakovac, "Knez Lazar" "Veliki Kupci", "Despot Stefan" Gornji Stepoš, "Sveti Sava" Čitluk, "Strahinja Popović" Dvorane, "Žabare" i iz Kruševca - "Branko Radičević", "Vuk Karadžić", "Dositej Obradović", "Dragomir Marković", "Jovan Popović" i "Nada Popović".

(Kurir.rs/Ž. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track