00:47

OVA VAKCINA NAJVIŠE ŠTITI! Doktor Baškić o prvom ISTRAŽIVANJU Delta soja, evo šta su pokazali REZULTATI

KURIR TELEVIZIJA

SVE VAKCINE ŠTITE, ALI SE PO MENI JEDNA ISTIČE! Doktor Baskić o prvom ISTRAŽIVANJU delta soja, evo šta su pokazali REZULTATI

Društvo -

Korona virus ne jenjava. Prema poslednjim podacima u Kragujevcu je 260 novozaraženih. Prvo istraživanje delta soja korona virusa je obavljeno.

Profesor mikrobiologije na Fakultetu medicinskih nauka u Kragujevcu Dejan Baskić objasnio je kakva je klinička slika i ko oboljeva.

Doktor Baškić
foto: Kurir Televizija

"Vakcinisani mnogo ređe imaju težu kliničku sliku. Drugačiji je odnos hospitalizovanih pacijenata 1:5, a u najtežim jedinicama preko 20. ", rekao je Baskić.

On je naveo da svaka vakcina štiti, ali da se jedna ističe.

"Zaista sve rade u okvirima svojih mogućnosti, Fajzer je i bio i sada je za nijansu bolji, ali sve vakcine koje su korišćene u Srbiji rade. Nema neke značajnije razlike.", objasnio je Baskić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track