MASONI SE OPROSTILI OD DR MIODRAGA COLIĆA: Neobična čitulja za čuvenog hirurga
Foto: Printscreen/Youtube

poslednji pozdrav

MASONI SE OPROSTILI OD DR MIODRAGA COLIĆA: Neobična čitulja za čuvenog hirurga

Društvo -

Čuveni dr Miodrag Colić, svetski priznat specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije, preminuo je u 64. godini života, a pored mnogih javnih ličnosti, zanimljivo je, od njega su se oprostili i masoni lože "Mudrost i vera".

Miodrag Colić, masoni
foto: Privatna Arhiva

- Poslednji pozdrav dragom Bratu. Braća iz Lige Mudrost i vera - piše u čitulji objavljenoj u novinama.

Loža "Mudrost i vera" radi pod zaštitom najveće masonske lože - Regularne Velike Lože Srbije (RVLS), koja broji oko 2.000 masona.

U Srbiji, inače, kako je Kurir pisao, ima oko 20.000 pripadnika diskretnih, tajnih i polutajnih organizacija, računajući i mafiju.

vladari sveta, vladari, svet, porodice, masoni, planeta, Zemlja
foto: Profimedia

Postoje legalno registrovana društva, a postoje i ilegalne lože masona, templara i sekti, pa se njihov sasvim tačan broj članova ne zna. Legalne masonske lože su Regularna velika loža Srbije, Nacionalna loža Srbije, Velika loža Srbije i Francuska loža.

Sve bitnije organizacije registrovane su u APR kao društvene organizacije i udruženja gradana.

masoni, mason, masonerija
foto: Zorana Jevtić

Masoni su sagradili javnu česmu u Beogradu, nekoliko obdaništva, imaju u planu da otvore Masonski univerzitet. Pomažu narod i posebno decu na Kosmetu, i leče o svom trošku ugrožene. Održali su masonske sahrane prvog masona Zorana Nenezića i prvog templara Dragana Maleševića Tapija, a zanimljivo je i, kako je Kurir pisao, da među masonima ima i dosta lekara.

Pod zaštitom RVLS danas radi ukupno 53 Lože u orijentu Beograd, Novi Sad, Subotica, Zrenjanin, Vršac, Sremska Mitrovica, Smederevo, Kragujevac, Valjevo, Niš, Zaječar i Kosovska Mitrovica. U okviru RVLS rade i dve lože na stranim jezicima - Loža „Saint John" na engleskom jeziku i Loža „Lessing" na nemackom jeziku (broj ispred imena Lože oznacava njen broj u registraciji RVLS).

(Kurir.rs/R.K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track