PORODICA IZ ALEKSINCA NESTALA ZBOG DUGA OD 100.000 EVRA?! Postoji nekoliko verzija MISTERIOZNOG NESTANKA ĐOKIĆA!
Foto: Marko Smiljković

užas

PORODICA IZ ALEKSINCA NESTALA ZBOG DUGA OD 100.000 EVRA?! Postoji nekoliko verzija MISTERIOZNOG NESTANKA ĐOKIĆA!

Društvo -

Policija već pet dana traga za vlasnikom menjačnice Goranom Đokićem, suprugom Gordanom i ćerkom Lidijom, sumnja se da je Goran pozajmio veliki
novac čoveku koji nije mogao da mu vrati

U porodicama Ðokić i Aritonović, kao i u aleksinačkom kraju, i dalje traje misterija nestanka vlasnika menjačnice Gorana Ðokića (57), supruge Gordane (56) i njihove ćerke Lidije (25), kojima se 26. septembra izgubio svaki trag.

Pripadnici MUP Srbije i ronioci Žandarmerije vršili su juče opsežnu potragu za porodicom Ðokić, ali do zaključenja ovog broja nisu ih pronašli. Podsetimo, Ðokići su u nedelju bili kod baka Stojanke u selu Moravac, a onda su se „pasatom“ uputili ka Aleksincu. U tom trouglu između Moravca, Žitkovca i Aleksinca im se gubi trag.

Aleksinac, jezero, nestala porodica
foto: M.S.

Kako Kurir saznaje, postoji nekoliko verzija njihovog nestanka, a jedna od njih je i dug.

Opsežna istraga

- Prema izvoru iz istrage, Goran je jednom čoveku pozajmio oko 100.000 evra za određenu kamatu. Taj čovek, navodno, nije mogao da mu vrati pare. Istraga ide u tom smeru da ih je dužnik možda oteo... Ostale verzije su da su eventualno doživeli saobraćajku i sleteli s puta u neku provaliju ili u Bovansko jezero. Takođe, u opciji je i verzija da su se negde sklonili u strahu od dužnika - priča naš sagovornik i dodaje:

Uvek su se javljali, strahujem za njih

Zoran Stojković, bivši radnik menjačnice i kum Goranovog brata, izjavio je za Kurir:

- Kum sam njegovom bratu, krstio sam njegove bratanice. Otkako sam u penziji, video bih ga dva-tri puta mesečno kad siđem u grad, da vidim kako ide posao, nikada se nije žalio, šokiran sam. Bio je u Vrnjačkoj Banji pet dana, posle toga se nismo videli. Isključeno je da negde ode da se ne javlja, išao je sa ćerkom ili sa porodicom za vikend, uvek se javljao. Ne znam da li je imao neki motiv da nestane. U šoku sam, apsolutno ne znam ništa, to je sve iznenađujuće za sve nas. Brinem, strahujem da im se nešto desilo, možda i ono najgore.

Aleksinac, Đokići, Nestala porodica
foto: M.S.

- Goran je ranije bio na meti lopova, ali nikada se nije dogodilo nešto slično. Prekontrolisane su sve kamere u Aleksincu, ne samo za tu noć već i za nekoliko dana unapred. Operativci su složili mozak s kim je Goran kontaktirao prethodnih dana, ko je znao da je u Moravcu kod majke i imaju čak pretpostavke gde je nestao njegov „pasat“.

Kontrolišu se granični prelaz, a počela je i pretraga okoline i Bovanskog jezera. Osnovna je dilema da li je porodica bila primorana da napusti „pasat“...

Aleksinac, nestala porodica, Đokići
foto: M.S.

Policiju u civilu zatekli smo juče ujutru u kući Ðokića. Kako saznajemo, dva puta je pregledan stan u potrazi za bilo kakvim tragom koji bi ukazao na to gde se Gordana, Goran i Lidija nalaze već četiri dana. Međutim, u njihovom domu nije uočeno ništa neobično, niti išta što bi ukazalo na to šta se s njima dogodilo.

Ministar Vulin: Porodica za uzor

Ministar policije Aleksandar Vulin izjavio je da policija nastavlja na sve moguće načine da traga za tročlanom porodicom Ðokić.

- Ušli smo u njihov stan, nije bilo premetačine. Juče smo ceo dan tražili helikopterom da li su negde ostavili vozilo - rekao je Vulin za TV Hepi.

On je dodao da je porodica Ðokić za uzor.

- Prema našim informacijama, dobra su porodica, nema istorije porodičnog nasilja, imali su svoju menjačnicu, bili su bez finansijskih problema.

Aleksinac, nestala porodica, Đokići
foto: M.S.

Bermudski trougao

- Goranova majka, baka Stojanka, cele noći je preplakala za sinom, snajom i unukom. U strašno smo teškom stanju. Čekamo da nas obaveste kada budu nađeni - rekla nam je njihova rođaka Verica Ðokić. Ona je prekjuče prijavila nestanak cele porodice.

Kurir.rs/M. Smiljković - D. Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track