UMETNICI I SPORTISTI NIŽU DOBITKE, A MOZZART DONACIJE KROZ AKCIJU HUMANITARNI TIKET U PODNE
Foto: Promo

UMETNICI I SPORTISTI NIŽU DOBITKE, A MOZZART DONACIJE KROZ AKCIJU HUMANITARNI TIKET U PODNE

Društvo -

Uspešno tipovali Damir Mikec, Momir Rnić, Boris Pingović... Ukupan iznos prešao 20 miliona dinara

Dobitni plemeniti listići nizali su se ovog leta, pa je ukupan iznos koji je kompanija Mozzart donirala kroz akciju Humanitarni tiket u podne prešao 20 miliona dinara! Najviše sreće u prethodnom periodu imali su umetnici i sportisti, na radost mnogobrojnih udruženja i fondacija kojima je usmerena novčana pomoć.

„Sve poznate ličnosti bi trebalo da podrže ovu sjajnu akciju i učestvuju u tipovanju u humanitarne svrhe. Izuzetno mi je drago što sam, zahvaljujući Mozzartu, uspeo da pomognem u unapređenju rada Udruženja za dečiju i cerebralnu paralizu“, naglasio je rukometaš Momir Rnić na uručenju donacije od 111.000 dinara u rodnom Zrenjaninu.

Mocart Kladionice
foto: Promo

Osim nekadašnjeg reprezentativca, pogodak u centar plemenite mete ostvario je i srebrni olimpijac Damir Mikec, za Fondaciju Budi human.

„Hvala Mozzartu što je pokrenuo ovu akciju i što nam omogućava da budemo deo jedne lepe, humane priče. Čast mi je što sam na OI u Tokiju obradovao naciju prvom medaljom, ali isto tako sam srećan zbog pogotka u ovoj plemenitoj akciji. Pozivam i druge da se priključe“, rekao je sjajni strelac.

Mocart Kladionice
foto: Promo

Čak 60 poznatih lica iz sveta pozorišta i filma do sada je imalo uspeha u ovoj jedinstvenoj akciji i tako prikupilo više od 3,5 miliona dinara. Glumac Boris Pingović je nastavio seriju dobitaka umetnika u ovoj tradicionalnoj akciji, a novčanu pomoć od 132.000 dinara usmerio je Udruženju pacijenata sa bolestima jetre „Hronos“. Među najuspešnijim dramskim umetnicima bili su Bane Trifunović, Milena Pavlović Čučilović, Aleksandar Srećković Kubura, Danica Ristovski, Milica Zarić, Olja Lević, Marta Bjelica…

Mocart Kladionice
foto: Promo

ZAGARANTOVANE SUME ZA VANJU MALOVIĆ

Nekada nije ni važno da li će humanitarni tiket proći, jer je kompanija Mozzart često kroz ovu petogodišnju akciju davala zagarantovane sume. Pogotovo kada su nekome hitno potrebna sredstva, kao u slučaju male Vanje Malović, koja boluje od spinalne mišićne atrofije. Zlatni vaterpolista Strahinja Rašović i pevač Petar Grašo učestvovali su u Humanitarnom tiketu, a Mozzart je tada isplatio iznos od 400.000 dinara, odnosno 200.000 po tiketu.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track