ČEKALI SU AVION ZA DUBAI, NISU SE ZNALI: Marko je u džepu imao pozajmljenih 2.000, a Aleksandar 5.000! EVO GDE SU SADA!
Foto: AP Kamran Jebreili Jelena s. Spasić

NEVEROVATNA PRIČA

ČEKALI SU AVION ZA DUBAI, NISU SE ZNALI: Marko je u džepu imao pozajmljenih 2.000, a Aleksandar 5.000! EVO GDE SU SADA!

Društvo -

Pre osam godina Marko Kažić iz Bačke Topole i Aleksandar Grujičić iz Uba sedeli su na beogradskom aerodromu čekajući let za Dubai. Nisu se znali. Karta u jednom pravcu. Obojica su u džepu imali pozajmljene pare. Jedan od drugog su uzeli novine da pročitaju. Sada su uspešni biznismeni, imaju sasvim lagodan život u luksuznom Dubaiju. I prijatelji, koji jedan drugom nabacuju poslove. Ali, put dotle nije bio nimalo lak. Naprotiv.

- Završio sam DIF i pre osam godina rešio da idem u Dubai, bez povratka. Pozajmio sam 5.000 evra. Sedeći na aerodromu video sam Marka, koji čita Sportski žurnal i zamolio ga da prelistam novine. Tako je krenulo naše prijateljstvo, a sarađujemo i poslovno - priča za Kurir Aleksandar Grujičić, koga sam kao i Marka Kažića upoznala na otvaranju srpskog poslovnog centra u biznis-centru "Južni Dubai", koji će do kraja marta 2022, do kada traje Svetska izložba u Dubaiju, biti centar srpske privrede.

Dubai Expo, Aleksandar Grujičić
foto: Jelena S. Spasić

Aleksandar priča da se prva dva meseca baš mnogo mučio.

- Gledao sam gde ću da spavam, bio kod nekih drugara, nas trojica u jednoj sobi. I kalkulisao dnevni budžet, da li je to tri ili četiri evra na dan, dok ne nađem posao. I našao sam ga, u školi fudbala Real Madrida, gde sam prošao intervju. I već šest godina imam fitnes-kompaniju "Bi strong", radimo medicinski fitnes za ljude koji imaju probleme, bolove. Uspešno poslujem i sad živim baš lepo - ističe Aleksandar Grujičić.

Dubai Expo, Marko Kažić
foto: Jelena S. Spasić

Kada je Marko Kažić pre osam godina krenuo iz Bačke Topole u Dubai sa sobom je poneo i pozajmljenih 2.000 evra.

- Radio sam sve i svašta kad sam stigao u Dubai. I personalne treninge, i modeling, i sudio deci na fudbalskim utakmicama. Po tri-četiri posla istovremeno. Tada sam imao 21 godinu, pa nije moralo da se bira. Skupio sam dovoljno novca, vratio dug i otvorio svoju prvu kompaniju. Prodao sam je i napravio prvi novac, pa ušao u druge preduzetničke poduhvate. Imam popularnu marketinšku agenciju "Amadeo", veoma kul, da tako kažem, klijentelu na Bliskom istoku - priča nam Marko.

Iako, kako ističe, ima mnogo više nego pre, stvari su ostale jednostavne.

Ne možete da jedete više od tri puta dnevno, da to figurativno kažem. Samo profit koji izvlačim iz svoje firme investiram u druge firme - kaže s osmehom Marko.

Kurir.rs/J.S.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track