MAJKA DEVOJČICE IZ KRAGUJEVCA UHVATILA PEDOFILA U ZAMKU Nisam imala želudac da se dopisujem s njim! Sad joj PRETE NJEGOVI ROĐACI
Foto: Shutterstock

strašno!

MAJKA DEVOJČICE IZ KRAGUJEVCA UHVATILA PEDOFILA U ZAMKU Nisam imala želudac da se dopisujem s njim! Sad joj PRETE NJEGOVI ROĐACI

Društvo -

Jovana R. iz Kragujevca, majka 14-godišnje devojčice, pravovremenim reagovanjem na Fejsbuku odbranila je ćerku od pedofila, nakon čega su joj njegovi rođaci pretili tužbom za uvredu časti, kako bi je ućutkali u nameri da ga prijavi nadležnim organima!

Jovana je osujetila D. V. iz sela u okolini Kragujevca u nameri da ostvari svoje bolesne fantazije nad njenom ćerkom, koji nije znao da komunicira sa majkom 14-godišnjakinje.

- Obratio se mojoj ćerki rečima da bi mu bilo drago da prihvati njegov zahtev za prijateljstvo, "Imaš prelep osmeh", napisao je u poruci i tražio da mu ne persira. Verujte, nisam imala želudac da se dalje dopisujem s njim, nego sam mu jasno stavila do znanja da se dopisuje s majkom devojčice, na šta je on lukavo odgovorio da mu majka i treba, jer zna da vodim humanitarno udruženje za prikupljanje pomoći ugroženim porodicama. Pokušao je da se izvadi iz situacije rečima da ima višak garderobe i da se izvinjava. Naravno, znala sam da je to laž i da se pravda - priča uznemirena majka.

Ovo u velikoj meri traumatično iskustvo za njenu ćerku Jovana je teško podnela, ne želeći da razmišlja o tome šta bi se desilo da nije na vreme otkrila namere perfidnog predatora.

- Preplavljuju me razna osećanja. Najpre me je obuzeo veliki bes zbog svega, a zatim tuga. Zgrožena sam svime što se desilo. Na momente se menjaju osećanja, osećaj je odvratan. Veliku podršku dobila sam od organizacije "Stop pedofiliji SP", koja mi je pomogla da se suočim s traumom - kaže ogorčena majka.

Znajući da na društvenim mrežama vrebaju razne opasnosti za maloletnike, Jovana redovno prati aktivnosti svoje ćerke.

- Sreća je da s ćerkom imam otvoren odnos i da mi je odmah pokazala prepisku, a imam njen Fejsbuk nalog i mejl na svom telefonu, tako da pratim u svakom trenutku s kim komunicira, i ispostavilo se da sam ispravno činila - dodaje ona.

Pretnje i ucene

Nakon svega, majka je doživela niz stresnih situacija, koje su prerasle u pravu noćnu moru, zbog kojih se zabrinula za svoju i ćerkinu bezbednost.

- D.V. mi je slao poruke koje normalan čovek ne može da pojmi. Napisao mi je da je otac maloletnice kojoj je pisao "zatečen kako vrši polne radnje nad mojom ćerkom", da on ćuti, kao i osoba koja ih je pronašla u mojoj kući, te da je policiji prijavio da neko koristi njegov nalog. Tražio je da ga više ne blatimo i ucenjivao me da će sve obelodaniti ukoliko ne ućutim. Trpim i pretnje njegovih rođaka koje tvrde da će me tužiti za uvredu časti?! - priča Jovana R.

Ispostavilo se da je D. V. pisao i drugim devojčicama, a otac jedne od njih objavio je prepisku u kojoj se dotični muškarac obraća gnusnim rečima u porukama, tražeći fotografije od njegove maloletne ćerke na kojima je gola, a potom i da stupe u seksualni odnos!

- Ja ću ti poslati slike mog, ako želiš, ali bih voleo da vidim tvoje i tvoju pi... i sise - napisao je D. V., i dodao da je već bio s maloletnicama.

- Nisam tebe još imao, nisi prva. Voleo bih da te vidim, da počnemo upoznavanje - nastavio je predator. Na pitanje šta želi od nje, koje mu je postavio otac devojčice s njenog profila, odgovorio je: "Želim s*ks sa tobom."

Kada je video da su njegove prepiske objavljene na Fejsbuku, D. V. se pravdao da mu je profil hakovan, navodeći da on nije pisao devojčicama.

Prijavljen tužilaštvu

Kako bi zaštitila ćerku i sebe, majka se juče obratila advokatu i prijavila muškarca tužilaštvu.

- Predala sam krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu sa svim mojim i prepiskama oca maloletnice koji živi u inostranstvu i nije u mogućnosti da to učini - rekla je Jovana R..

Svi tvrde da su hakovani

Kada je video da su njegove prepiske objavljene na Fejsbuku, D. V. se pravdao da mu je profil hakovan, navodeći da on nije pisao devojčicama.

- Većina otkrivenih predatora na društvenim mrežama tvrde da su njihovi profili hakovani i time se pravdaju. To im je najlakše, jer većina ljudi i ne zna kako sve funkcioniše, pa neko od bližih članova porodice poveruje u tu laž i na taj način žele da pravdaju postupke. Hakovanje nije nimalo jednostavna stvar, a Fejsbuk je vrlo rigorozan i ima sistem zaštite profila. Pri pokušaju da vam neko preuzme profil, automatski o tome dobijete obaveštenje. Ako procene da će vam neko preuzeti profil, isključiće vam ga, recimo, na 30 sati i posle vratiti - navode iz međunarodne organizacije „Stop pedofiliji SP“ sa sedištem u Srbiji.

(Kurir.rs/Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track