Najnovije vesti

DA MANE PONOVO POTRČI ZA SINČIĆEM: Bivši fudbaler ostao nepokretan posle teškog udesa, POMOZIMO MU
Foto: privatna arhiva

potrebna mu operacija na tajlandu

DA MANE PONOVO POTRČI ZA SINČIĆEM: Bivši fudbaler ostao nepokretan posle teškog udesa, POMOZIMO MU

Društvo

Mane Lukić (33), mlad čovek, koji je posle teške saobraćajne nesreće ostao nepokretan, zavisi i od nas.

Mane je fudbaler, koji je posle Srbije igrao u Americi, tamo se i zaposlio, i tamo mu i sada žive supruga i sin od tri i po godine.

Na Petrovdan, 12. jula ove godine, imao je tešku saobraćajnu nesreću, kada je motorom naleteo na kamion.

Hitno je prebačen u Urgentni centar u Beogradu gde mu je ukazana prva pomoć. Imao je višestruke prelome rebara, prelom karlice, presečena mu je kičmena moždina i koštana karlica. Zadobio je serijske frakture pršljenova.

Sutradan je urađen prvi operativni zahvat (operacija preloma) koji je morao biti prekinuta jer su konstatovani pleuralni obostrani izlivi na plućima kao i pad saturacije. Indikovana je i urađena pleuralna punkcija. Plasiran mu je torokalni dren.

Mane je sve vreme proveo na intenzivnoj nezi u šok sobi. Dve nedelje kasnije urađena je druga operacija fiksacije torokalnih pršljenova Th 6-10.

Manetu su donji ekstremiteti oduzeti i konstatovana mu je dijagnoza paraplegija. Nakon dva meseca lečenja i borbe za život u Urgentnom centru usledila je rehabilitacija u ustanovi "Dr Miroslav Zotović" u Sokobanjskoj u Beogradu koja je još uvek u toku.

Šanse da ovaj mladi čovek prohoda i dalje postoje! Zbog toga mu je potrebna i naša pomoć. Da bi se vratio starom načinu života i svojoj porodici, te da bi ponovo mogao da se igra sa sinčićem, Mane sakuplja sredstva za operaciju na Tajlandu.

- Ne osećam ništa od pupka nadole. Potrebno je vreme da se organizam vrati na staro posle nesreće. Onda bi trebalo da odem na još jednu operaciju na Tajland, tamo bi mi ugradili neki čip, koji će pomoći stimulaciji - kaže Mane za 24sedam.

Da bi se prikupilo neophodnih 100.000 dolara, koliki su troškovi hirurškog zahvata na Tajlandu otvoren je nalog na sajtu budihuman.rs.

Mane Lukić
foto: Budi human

Manetu se može pomoći na sledeće načine:

Slanjem sms poruke sa tekstom 1124 na broj 3030.

Slanjem sms poruke iz Švajcarske: Upišimo human1124 i pošaljimo na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001216654-03

Uplatom na devizni račun: 160600000121708665 IBAN: RS35160600000121708665 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja