KINESKI RADNICI ZBOG DRANJA ŽIVOTINJE MOGU NA ROBIJU OD DVE GODINE! Pokreće se postupak, neće im to tek tako proći
Kineski radnici deru životinju, Foto: Printscreen

Osnovno javno tužilaštvo u Zrenjaninu pokreće postupak

KINESKI RADNICI ZBOG DRANJA ŽIVOTINJE MOGU NA ROBIJU OD DVE GODINE! Pokreće se postupak, neće im to tek tako proći

Srbija -

L. G. (42) i L. V. (36), zaposlene na gradilištu fabrike "Linglong", saslušaće policija zbog čina koji je zgrozio građane Srbije

Osnovno javno tužilaštvo iz Zrenjanina dalo je nalog policiji da sasluša L. G. (42) i L. V. (36), dvojicu kineskih radnika na gradilištu fabrike "Linglong" u tom gradu, nakon što je snimak na društvenim mrežama na kojem deru životinju, o kojem je Kurir juče pisao, uznemirio javnost u Srbiji.

Podsetimo, autori videa navode da je u pitanju mačka, što je dodatno iritiralo građane. Oglasile su se odmah i organizacije za zaštitu životinja, a iz Orke su za Kurir rekli da su podneli prijavu. Kompanija "Linglong" je u odgovoru Kuriru istakla da nesrećna životinja nije mačka, nego zec i da će od podizvođača radova tražiti da otpuste pomenute radnike.

U Srbiji je za ubijanje i zlostavljanje životinja zaprećena novčana kazna ili kazna zatvora do dve godine.

Mladen Vujin, osnovni javni tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Zrenjaninu, za naš list kaže da su oni u saradnji s Područnom policijskom upravom u utorak, nakon pojavljivanja spornog snimka, već počeli s radom na prikupljanju potrebnih obaveštenja u cilju utvrđivanja svih činjenica.

- Utvrđeno je da su kineski državljani L. G. (42) i L. V. (36) u krugu fabrike u izgradnji "Linglong" u Zrenjaninu, a nakon što su kupili od jednog lokalnog meštanina zeca, istog lišili života radi ishrane. S obzirom na to da su navedena lica postupila u suprotnosti sa odredbama Zakona o dobrobiti životinja, od strane osnovnog javnog tužioca u Zrenjaninu naloženo je da se isti saslušaju u svojstvu osumnjičenih i da se Osnovnom javnom tužilaštvu u Zrenjaninu dostavi krivična prijava zbog krivičnog dela ubijanje i zlostavljanje životinja iz člana 269 Krivičnog zakonika Republike Srbije - naveo je Vujin.

Suzana Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track