VEČNA TI SLAVA, PREDSEDNIČE: Nada i Đuro dali čitulju Gadafiju u novinama, evo šta su mu napisali (FOTO)
Foto: Profimedia, Printscreen/Politika

dobila odlikovanje od gadafija

VEČNA TI SLAVA, PREDSEDNIČE: Nada i Đuro dali čitulju Gadafiju u novinama, evo šta su mu napisali (FOTO)

Društvo -

Sve vreme američkog bombardovanja Libije 1986. godine, bila je uz Gadafija

BEOGRAD - Na današnji dan pre 10 godina svrgnut je pa zverski ubijen libijski lider Moamer el Gadafi.

Još se pamti kako je za vreme Jugoslavije na Samit nesvrstanih u Beogradu doneo i šator i kamile. Krvavi prevrat koji se dogodio u Libiji praćen je u Srbiji pomno, iz minuta u minut, kao i sudbina libijskog lidera i njegove dece.

O Nadi se do pre neku godinu nije znalo mnogo, ali onda je cela Srbija saznala za ženu koja mu na svaku godišnjicu smrti evo već 10 godina u novine daje pomen-čitulju u kojoj ga uvek oslovljava sa predsedniče.

Muamer Gadafi, umrlica
foto: Printscreen/Politika

Na današnji dan pre deset godina brutalno je ubijen Moamer el Gadafi, predsednik Velike Socijalističke Narodne Libijske Arapske DŽamahirije Libije. Bio je veliki vođa svog naroda i još veći čovek. Večna ti slava, predsedniče, počivaj u miru - piše u čitulji koju su potpisali Nada i Đuro Sekulić.

- Svaka godišnjica smrti pukovnika za mene je vrlo tužan, uznemirujući dan, jer osećam kao da sam izgubila najbližeg člana porodice. To je način da mu svaki put iznova odam počast, jer nije bio samo moj već i prijatelj srpskog naroda - rekla je Nada Sekulić pretprošle godine.

Ona je bila deo medicinskog tima koji je svakodnevno bio sa njim neprekidno dve godine. Nakon smrti dva člana najuže porodice odlučila je da 1985. godine preko Zavoda za tehničku saradnju sa prijateljskim nesvrstanim zemljama ode na privremeni rad u Libiju, a raspoređena je u bolnici u Bengaziju.

Posle nepuna dva meseca saopšteno joj je da je odlučeno da bude deo Gadafijevog medicinskog tima. Sve vreme američkog bombardovanja Libije 1986. godine, bila je uz Gadafija, iako su mnogobrojni službenici i lekari napuštali Libiju. Nada je ostala narednih godinu i po i zato je odlikovana libijskom Zlatnom medaljom zasluga za narod prvog stepena.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track