07:55

POSLE DELTA, SIGURNO SE POJAVLJUJE NOVI SOJ! Virus se pnaša mimo svakog pravila, KOVID PROPUSNICE trebalo uvesti RANIJE

korona

KOVID PROPUSNICE SAMO POČETAK NOVIH MERA! Profesor upozorava da se virus ponaša mimo svakog pravila POSLE DELTE STIŽE NOVI SOJ

Društvo -

Dekan Medicinskog fakulteta u Kragujevcu Vladimir Jakovljević smatra da je uloga medija da pomogne narodu i da ga edukuje kako bi ratno stanje sa koronavirusom što pre prošlo.

"Društvene mreže i razni kvazistručnjaci koji se pojavljuje utiču na mlade ljude koji su skloni uticaju sa društvenih mreža i imaju sumnje u vakcinaciju i prave ozbiljne probleme", navodi prof. dr Jakovljević.

Različite "teorije zavere" i priče o "čipovanju građana preko vakcinacije" prema njegovim rečima nemaju veze sa strukom i sa realnošću.

Vladimir Jakovljević
foto: Kurir TV

"Dokle god ovaj stepen demokratije postoji kod nas, imaćemo ovaj problem. Šta da radimo, to su nus pojave demokratskog društva, da svako kaže ono što misli i da nema baš preteranu odgovornost za rečeno", dodao je prof. Jakovljević.

On je podsetio da je poštovanje mera i vakcinacija jedini način da se izborimo sa ovom pošasti.

"Ako ne budemo to uradili, samo ćemo prolongirati trajanje ove priče. Virus je takav da je evoluirao vrlo brzo i efikasno, sigurno će se pojaviti novi sojevi posle delta soja, koji je pokazao visok stepen širenja i zaražavanja", rekao je dekan Medicinskog fakulteta.

Iako bi pandemija svakog virusa posle dve godine trebalo da prestane u ovakvom obliku, dodaje Jakovljević, korona je pokazala da se ponaša mimo svakog pravila.

Jakovljević smatra da je kovid propusnice trebalo uvesti ranije:

"Ovo je neka svetla varijanta jer je u pitanju samo boravak u zatvorenom prostoru posle 22 sata. Pošten čovek nema šta da radi u kafani u to vreme. Ovo je uvodna varijanta, ali s obzirom na to da smo socijalna bića ovo je način da normalno funkcionišemo, da posećujemo utakmice, sportske događaje, pozorište i restorane. Ovo je najblaža moguća varijanta kovid propusnice. Treba da bude opomena za nastavak uvođenja novih mera".

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

02:34

OD SUBOTE SE UVODE KOVID PROPUSNICE: Potrebne su vam samo za odlazak u OVE zatvorene objekte

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track