DR DANICA ODRŽALA REČ: Izuzetno sam srećna! Moram da priznam, čekala sam Torlakovu vakcinu! Deco, molim vas, vakcinišite se!
Foto: Facebook Printscreen

Pozvala mlade da se vakcinišu Torlakovom vakcinom

DR DANICA ODRŽALA REČ: Izuzetno sam srećna! Moram da priznam, čekala sam Torlakovu vakcinu! Deco, molim vas, vakcinišite se!

Društvo -

Primila prvu vakcinu Sputnjik V proizvedenu u Srbiji i rekla da nije htela da se vakciniše dok ne bude proizvedena Torlakova vakcina. Dodala je i da su antivakseri toliko daleko otišli da su joj napravili i lažnu stranicu na Fejsbuku i da se to sad ispituje

BEOGRAD - Na institutu Torlak danas je rusku vakcinu Sputnik V proizvedenu u Srbiji prva primila direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije dr Danica Grujičić

Ona je u 13 časova na Institutu za virusologiju, vakcine i serume primila prvu dozu vakcine i ujedno je prva u Srbiji koja prima rusku vakcinu proizvedenu na tom Institutu.

- Ovo je dokaz da su sve one priče koje su pričane o Torlaku laž, da nit je propao, nit je prodat, niti su svi stručnjaci otišli. Ovo su napravili naši stručnjaci i mladi i stari koji su ove mlade naučili. To je veliki broj stručnjaka koji su ostali u ovoj zemlji i koji su napravili ovu vakcinu - istakla je dr Grujičić.

Dr Grujičić je dodala da je izuzetno ponosna i smatra da je ovo samo početak obnove Torlaka, koji postoji skoro 100 godina i da treba u njega uložiti i završiti sa svim antivakcinalnim pričama.

- Sve mlade pozivam da prime našu Torlakovu vakcinu, šta će vam poniženje s kovid propusnicama! Korona vas štiti od respiratora, od teških oblika bolesti, korona će za vas biti jedan običan grip! - rekla je dr Grujičić.

- Lepo je imati fabrike, ali molim državu da u Torlak uloži 50 miliona evra i da zadržimo mlade ljude koji ovde već rade i da nastave sa proizvodnjom za našu decu i naše ljude! - dodala je doktorka.

Otkrila je da je nije bilo u medijima dok se ne vakciniše, a čekala je našu Torlakovu vakcinu.

Dodala je i da su antivakseri toliko daleko otišli da su joj napravili i lažnu stranicu na Fejsbuku i da se to sad ispituje.

Danica Grujicic
foto: Printscreen/RTS

Proizvodnja ruske vakcine Sputnik V u Srbiji počela je u junu, a ruski institut za epidemiologiju i mikrobiologiju "Gamaleja" odobrio za upotrebu 550.000 doza vakcine "Sputnjik V", koje su proizvedene na Torlaku do 13. avgusta.

Vakcine Sputnjik V proizvedene na Instututu "Torlak" u Beogradu, danas su dobile dozvolu za upotrebu od nacionalnog regulatora Agencije za lekove i medicinska sredstva, potvrdio je za Tanjug ministar u Vladi Srbije Nenad Popović.

- To znači da će vakcine Sputnjik V ''mejd in Srbija'' od danas početi da se koriste na vakcinalnim punktovima širom Srbije - rekao je Popović, koji je i predsednik Meduvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom.

Kurir.rs/Informer

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track