LAGAO SAM DEDU DA TETA SPAVA, A ONA JE BILA MRTVA: Detalji tragedije kakvu Leskovac ne pamti, za 10 dana umrli otac, majka i ćerka
Foto: Kurir.rs/D.M.

tuga

LAGAO SAM DEDU DA TETA SPAVA, A ONA JE BILA MRTVA: Detalji tragedije kakvu Leskovac ne pamti, za 10 dana umrli otac, majka i ćerka

Društvo -

Jedna porodica iz Leskovca, otac, majka i ćerka preminuli su u rasponu od 10 dana, a njihovi najbliži rođaci od tada zavijeni su u crno.

- Majka je umrla od srčanog udara, otac je bio dva puta negativan na antigenskom i PCR testu, a sestri je dan-dva pre smrti konstovan blaži oblik - pričaju iz njihove porodice.

Prvo je preminula majka u noći između 15. i 16. oktobra od infarakta dok se njen suprug oporavljao od teške upale pluća.

Leskovac, preminuli, korona
foto: Kurir.rs/D.M.

- Ona je letos imala infarkt, a bila je i dijabetičar. Odjednom joj je bilo loše i za tren je nestala. Taj stres je još neoporavljenog oca dotukao. Vratio se kašalj i gušio se. Kada smo odveli u privatnu kliniku lekar je rekao da se na snimku vidi blagi začetak korone, pa je 18. oktobra smešten u kovid bolnicu u Leskovcu - priča njena ćerka.

Njen otac je imao karcinom debeleog creva i prostate. U međuvremnu je pozlilo ćerki.

- Moja sestra je sa 40 godina imala problema sa srcem i nosila je dva baj-pasa, ali nismo znali da u sebi ima veće zlo, da ima karcinom i da je metastazirao. Krila je od nas. Požalila mi se dok je otac bio u bolnici da je krvarila i da ima dijareju - rekla je sestra preminule.

Leskovac, preminuli, korona
foto: Kurir.rs/D.M.

Majka je primljena 20. oktobra u KC u Nišu, pošto su leskovački lakari uspeli da zaustave obilno krvarenje. Preminula je 23. oktobra.

- Tog dana smo baki davali sedmodnevni pomen. Zvao sam tetu. Nije se javljala, da bi tek uveče javili mami da joj je sestra preminila oko 10 sati - priča unuk sa suznim očima, pred čijim nogama se tetka onesvestila pre nego će svom silinom jurnuti opaka bolest.

Ona je testirana u niškoj bolnici i konstatovan je blagi oblik korone, ali su im lekari rekli da to nije problem, nego drugo žarište koje moraju da pronađu.

- Mi ne sporimo da je stres sve pokrenuo a da su moguću koronu zapatili usput - kažu sve troje.

Leskovac, preminuli, korona
foto: Kurir.rs/D.M.

Ostao im je samo deda i otac koji je s njima komuncirao telefonom skoro sve do poslednjeg daha.

- Tražio je da se čuje telefonom sa ćerkom, a ona je već bila mrtva. Lagali smo ga da spava i da je boli glava. Tako su i on i baka otišli na onaj svet ne znajući šta im je sa ćerkom. Ali, ako postoji drugi svet, tamo su se sreli - priča mladić koji se sa roditeljima sprema da obiđe tri groba na obližnjem Svetolijskom groblju u Leskovcu.

Porodica preminulih tvrdi da su leskovački lekari bili veoma odgovorni.

- Čak su nas i odvraćali da ne insistiramo da oca smestimo u bolnicu kako se ne bi zarazio, ali na kraju je moralo - rekli su iz porodice.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track