SRPKINJA O KRAĐI PORODIČNOG IMANJA NA KOSMETU: Albanac nam oteo dedovinu sa lažnim smrtovnicama, posle ga nelegalno prodao
Foto: Printscreen/Youtube Sjećanja memories

ispovest

SRPKINJA O KRAĐI PORODIČNOG IMANJA NA KOSMETU: Albanac nam oteo dedovinu sa lažnim smrtovnicama, posle ga nelegalno prodao

Društvo -

Osim što su nas proterali i naše imanje godinama koristili bespravno i bez ikakve nadoknade, sada je to imanje falsifikovanim papirima prisvojio jedan Albanac, a potom ga prodao trojici sunarodnika! Sada smo ja i moji rođaci primorani da dokazujemo vlasništvo nad imovimom.

Ovim rečima Milanka Dujović Terzić, nastavnica u penziji rodom iz Vitomirice kod Peći, a sada raseljeno lice u centralnoj Srbiji, opisuje nevolju u kojoj se njena porodica dodatno našla u poslednjih godinu dana jer je Albanac iz susednog sela lažnim papirima otuđio njihovo roditeljsko imanje.

Sada sa rođacima, naslednicima očevine, sudskim putem pokušava da dokaže da je imanje u njihovom vlasništvu, pišu "Novosti".

- U Vitomirici kod Peći imamo više od dva hektara imanja koje je naš deda kupio pre više od sto godina, a koje je nasledilo nas šestoro braće i sestara. Albanac iz susednog sela falsifikujući dokumenta sa matičarima iz Tutina, ali i uz pomoć određenih ljudi iz Pazara i Čačka, koji su mu "nabavili" smrtovnice naših rođaka i falsifikovali naše lične karte, uspeo je da prisvoji a potom rasparčao i naše imanje nelegalno prodao trojici Albanaca - navela je Milanka.

O otuđenju imovine saznali su slučajno u novembru prošle godine kada su otišli u Peć da prijave falsifikatora, ne znajući da su sada navodni vlasnici našeg imanja neki drugi Albanci. Jer, njihovo imanje je već bilo preprodano.

- Iako je pravda donekle zadovoljena jer su matičarke iz Tutina uhapšene zbog izdavanja izvoda na osnovu kojih su falsifikovana naša lična dokumenta, morali smo da otpočnemo borbu oko dokazivanja vlasništva, što iziskuje značajne materijalne troškove - kaže Milanka.

Išli su od jedne do druge policijske stanice u Srbiji da dokažu da su im dokumenta falsifikovana, kao i da brat koji je navodno prodao njihovu imovinu - ne postoji, izmišljen je.

- Tek u avgustu ove godine uspeli smo da celokupnu dokumentaciju dostavimo Euleksu u Prištini, koji je potom istu dostavio sudu u Peći, gde se vodi sudski postupak o dokazivanju vlasništva nad našim imanjem - pojašnjava Milanka, i dodaje da je suđenje koje je trebalo da se održi početkom prošle nedelje odloženo zbog bolesti sudije.

Ona i njenih petoro rođaka morali su da podižu kredite da bi platili troškove suđenja i advokate.

- Osim što i dalje živim u jednom od kolektivnih centara u vrlo teškim uslovima, moram od penzije da izdvajam novac za odlaske na sud i plaćanje advokata - zaključuje revoltirano ova žena koja je osim roditeljskog imanja morala da dokazuje i vlasništvo nad imovinom koju je stekla sa suprugom u Suvom Lukavcu kraj Istoka.

Hapšena zbog sopstvene imovine

- Pored roditeljske, imala sam problema pre tri godine sa imovinom koju sam stekla sa pokojnim mužem. Kada sam pokušala da isteram uzurpatora i pokrenula sudski postupak, zapretio mi je da ću ga zapamtiti. Tako je i bilo, jer su me pre tri godine na administrativnom prelazu uhapsili na osnovu nekakve poternice tretirajući me kao najtežeg zločinca. Iako sam prethodnih 16 godina odlazila na Kosmet hapšenje je usledilo kada sam pokušala da dokažem vlasništo nad imanjem pokojnog supruga - priča Milanka Dujović Terzić.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track