PROTEST STUDENATA NA PLATOU KOD FILOZOFSKOG: Traže prestanak političkog progona i nepristrasnu komisiju za profesora Miloša Kovića
Foto: Beta

podrška

PROTEST STUDENATA NA PLATOU KOD FILOZOFSKOG: Traže prestanak političkog progona i nepristrasnu komisiju za profesora Miloša Kovića

Društvo -

BEOGRAD - Studenti brane pravo na najbolje školstvo i to na ulici i nastaviće svoj protest ukoliko dekan Filozofskog fakulteta Danijel Sinani ne omogući da profesor Miloš Ković ima ista prava i uslove za napredovanje kao i sve njegove kolege, poručili su danas studenti sa protestnog skupa na platou Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Politički progon se odvija na štetu akademske zajednice, saopštili su organizatori protesta kojem je, kako navode, prisustvovalo 400 ljudi.

Ispred studenata koji su se obratili učesnicima protesta njihove kolege su razvukle transparente na kojima je pisalo "Nepristrasna komisija za profesora Kovića" i "Nije filozofski ćutati".

Protest je organizovan, objasnio je student master studija istorije Đorđe Nikolić, jedan od organizatora protesta, da bi ukazali na neregularnosti u izboru u zvanje.

"Profesoru Koviću se nameće komisija ne za više zvanje, već za reizbor u vanrednog profesora, iako ispunjava uslove za redovnog profesora. Reč je o evidentnoj diskriminaciji", naveo je Nikolić.

Studenti zahtevaju da se iz procedure za izbor Kovića u zvanje izuzmu lica koja su u sukobu interesa, da se prekine diskriminacija nad profesorom, a od dekana Sinanija da predloži Izbornom veću izbor Kovića u zvanje redovnog profesora, koje odgovara njegovim naučnim postignućima, a ne da bude prisiljavan da bude reizabran u zvanje vanrednog profesora.

(Kurir.rs/FoNet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track