UPALJEN CRVENI METEO ALARM Spremite se za obilne padavine! Meteorolozi izdali upozorenje, ovde će najviše pljuštati
Foto: Zorana Jevtić

Danas najtopliji dan u novembru

UPALJEN CRVENI METEO ALARM Spremite se za obilne padavine! Meteorolozi izdali upozorenje, ovde će najviše pljuštati

Društvo -

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) izdao je upozorenje da se večeras i u petak očekuju obilne padavine u pojedinim delovima Srbije.

Na snazi je čak i crveni meteo alarm za područje Zapadne Srbije, dok je u Banatu, Beogradu, Šumadiji i Jugozapadnoj Srbiji upaljen narandžasti alarm.

00:51

UŽIVAJTE U NAJTOPLIJEM DANU U NOVEMBRU: Danas i do 26 stepeni C, sutra sledi PREOKRET

Narandžasti alarm označava opasne vremenske prilike, a crveni - izuzetno opasne.

Kako se navodi u upozorenju objavljenom na sajtu RHMZ, večeras, u toku noći i u petak, u severnim, zapadnim, jugozapadnim i centralnim krajevima očekuju se obilne padavine od 30 do 50 mm za 24 sata, a u oblasti centralnog i južnog Banata, Beograda, jugozapadne i zapadne Srbije lokalno i više, navodi se u upozorenju RHMZ-a.

meteo alarm
foto: Printscreen/RHMZ

RHMZ navodi da se na području Beograda večeras i sutra očekuju obilne padavine oko 40 mm za 24 sata, u pojedinim delovima grada i više.

Crveni meteoalarm zbog padavina biće na snazi u zapadnoj Srbiji, dok će narandžasto upozorenje biti u Banatu i delovima centralne Srbije.

U najavi RHMZ-a u košavskom području i planinskim predelima biće vetrovito, a u južnom Banatu olujni jugoistočni vetar sa udarima od 20 do 25 metara u sekundi.

Danas je najtopliji dan u novembru!

Jutarnja temperatura biće od 8 do 16 stepeni u celoj Srbiji. U toku dana umereno do pretežno oblačno i veoma toplo i suvo sa sunčanim intervalima u većini predela.

Slaba kiša očekuje se na severozapadu Srbije.

Krajem dana, tokom večeri i noći u severnim i zapadnim predelima Srbije biće kišovito, sa pljuskovima i grmljavinom, a očekuje se i veća količina padavina.

Na planinama će duvati vetar olujne jačine dok će na jugu Banata duvati i preko 100 km/h.

Najviša temperatura danas biće 26 stepeni. Uživajte danas maksimalno jer nas već od sutra očekuje preokret i pad temperature za više od 10 stepeni.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja