EVO KAKO ĆE SE RADITI ZA DAN PRIMIRJA: Parking besplatan, taksi po skupljoj tarifi, NEKI OBJEKTI BIĆE ZATVORENI...
Foto: Shutterstock

PRAZNIK 11. NOVEMBAR

EVO KAKO ĆE SE RADITI ZA DAN PRIMIRJA: Parking besplatan, taksi po skupljoj tarifi, NEKI OBJEKTI BIĆE ZATVORENI...

Društvo -

Zbog državnog praznika, Dana primirja u Prvom svetskom ratu, mnoge ustanove i uslužni objekti neće raditi, tako da važne obaveze završite na vreme, odnosno u sredu. Ovo je kompletan spisak objekata koji neće raditi u četvrtak, 11. novembra, kao i onih koje će raditi uobičajeno.

U četvrtak će raditi samo dežurne pošte u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu i drugim većim gradovima, kao i pošte na graničnim i administrativnim prelazima – ukupno 39 pošta u Srbiji.

U Beogradu, pored Glavne pošte u Takovskoj 2, i pošte na aerodromu Nikola Tesla, koje će raditi uobičajeno – non-stop, radiće i pošte u tržnim centrima i druge dežurne pošte. Dežuraće i pošte u Zrenjaninu, Pančevu, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Šapcu i na Zlatiboru.

Dan primirja

Dan primirja u Prvom svetkom ratu je dan kapitulacije Nemačke i obeležava se kao državni praznik u Republici Srbiji. Ovaj datum podseća na dan kada su, 11. novembra 1918. godine u železničkom vagonu u Kompijenu, sile Antante potpisale primirje sa Nemačkom i time okončale Prvi svetski rat. Ovaj državni praznik se u Srbiji proslavlja od 2012. godine.

Po neizmenjenom radnom vremenu, radiće pošte na graničnim i administrativnim prelazima – non-stop, osim pošte na Graničnom prelazu Čukarka, koja radi od 7 do 18.30 časova. Spisak pošta koje će dežurati tokom praznika, možete da pogledate na ovom linku.

Gradske pijace

Sve pijace koje se nalaze u sistemu JKP „Gradske pijace“ će na Dan državnog praznika raditi uobičajeno od 06 do 19 časova, u cilju omogućavanja snabdevanja građana zdravim i visokokvalitetnim namirnicama.

Parking servis

JKP „Parking servis“ Beograd u četvrtak neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada, odnosno parking će u četvrtak biti besplatan. U četvrtak će biti zatvoreni i šalteri za rad sa strankama u ulicama Takovska 31 i Mileševska 51.

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće otvoreni na dan praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za prenos vozila.

Od petka, 12. novembra, naplata i kontrola parkiranja u zoniranim delovima grada, kao i svi šalteri Korisničkog servisa, radiće po uobičajenom radnom vremenu.

Banke

Većina banaka neće raditi, biće otvorene samo one u tržnim centrima. Filijale u tržnim centrima će raditi uobičajeno radno vreme.

Prevoz

Javni gradski prevoz će funkcionisati po nedeljnom redu vožnje, pa na ulicama možete da očekujete manji broj autobusa, tramvaja i trolejbusa.

taksi
foto: Profimedia

Taksi

Taksisti će vožnje naplaćivati po drugoj, skupljoj tarifi, odnosno onoj koja važni nedeljom, noću i tokom praznika.

Tržni centri

Kako tržni centri skoro uvek rade i za vreme praznika, ovaj četvrtak biće vam idealan za još jedan šoping. Dakle, svi će biti otvoreni kao i bilo kog drugog dana, odnosno od 10 do 22 časa. Bioskopi u tržnim centrima i drugi bioskopi radiće i više nego radnim danima, odnosno po vikend-šemama.

Dežurne apoteke

Ukupno pet apoteka "Beograd" će, kao i za svaki praznik, primati kupce 24 sata. One u centru prestonice, u Nemanjinoj 2 i Kralja Milana 9, u Zemunu u Glavnoj ulici 34, u Bulevaru maršala Tolbuhina broj 30 u Novom Beogradu i u Lazarevcu u Dr Đorđa Kovačevića 27. Skraćeno radno vreme od 8 do 18 časova imaće apoteke "Palilula" u Knez Danilovoj, "Braće Kovač" u Krivolačkoj, "Miroslava Trajkovića" u Požeškoj i "Đuro Đaković" u Majke Kujundžića na Zvezdari.

Prodavnice

Za snabdevanje nećete imati probleme pošto će svi lanci supermarketa raditi po uobičajenom radnom vremenu.

Benzinske stanice

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda radiće od 00 do 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6.00 do 20.00.

Kurir.rs/Blic

bonus video:

01:25

AUTO SEDIŠTE NIJE NAMENJENO SAMO ZA DECU! Profesor upozorava šta se mora znati o BEZBEDNOSTI U SAOBRAĆAJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track