MAJKA DANIJELE ŠTAJNFELD ISKAZOM DEMANTOVALA ĆERKU: Otišla je u Ameriku sa turističkom vizom kod tetke koja živi tamo!
Foto: ATA Images, Printscreen/Youtube

iskaz

MAJKA DANIJELE ŠTAJNFELD ISKAZOM DEMANTOVALA ĆERKU: Otišla je u Ameriku sa turističkom vizom kod tetke koja živi tamo!

Društvo -

"U Ameriku sam otišla preko imigracionog programa za talente", izjavila je Danijela Štajnfeld i dodala kako ona spada u "odliv mogzova" iz Srbije. Njena majka Marija Štajnfeld u policiji je izjavila da joj je ćerka otišla za SAD sa turističkom vizom.

Ovako je Marija Štajnfeld opovrgla navode svoje ćerke, u službenom iskazu koji je dala inspektorki tokom predistražnih radnji:

- Ne sećam se tačno da li je za zelenu kartu aplicirala dok je bila u Srbiji ili po dolasku u Ameriku, ali znam da je otišla sa turističkom vizom kod svoje tetke koja živi u Americi. Napominje da mi ništa nismo primetili u njenom ponašanju niti je ona pokazivala bilo kakve znake da joj se desio događaj koji nam je 2017. putem Skajpa ispričala, mislim da je žrtva silovanja...... - navela je njena majka u službenom iskazu, pišu "Novosti".

Branislav Lečić je pre nekoliko dana javno rekao da pouzdano zna da je Danijela Štajnfeld otišla u Ameriku sa turističkom vizom.

Danijela Štajnfeld
foto: Printskrin

- Ovaj podatak je proveren. Znam pouzdano. Osim što ne postoji "imigracioni program za talente" i što imam saznanja da je otišla sa turističkom vizom, a ostala kao imigrant ili azilant, takođe je njena majka potvrdila u predistražnim radnjama u policiji da je Danijela otišla sa turističkom vizom, kod tetke u Ameriku, a da ne zna kada je tražila boravak - rekao je Branislav Lečić. Zamolili smo ga za iskaz njene majke i poslao nam ga je.

Iz iskaza se takođe može zaključiti da je policija pitala Danijelinu majku o vrsti vize sa kojom je Danijela otišla u Ameriku.

Branislav Lečić
foto: Damir Dervišagić

Kako se pisalo, Danijela Štajnfeld tražila je navodno azil u Americi na osnovu silovanja, te kako je se za ovaj korak pripremala još u Srbiji.

Kako je i pre nekoliko dana Branislav Lečić rekao za Kurir glumica Danijela Štajnfeld je otišla u Ameriku sa turističkom vizom. Pre odlaska iz Srbije je prijavila da ju je silovao "mamin i njen nadređeni". Priču o silovanju pripremala je još tada, kako bi sebi obezbedila boravak u SAD, tvrdi za Kurir glumac Branislav Lečić.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja