06:56

POTRESNA PRIČA PETRONIJEVIĆA: Otac i sin spavali na istom krevetu, nisu imali toalet a DEČAK SAD IMA SAMO JEDAN SAN, DA SE ŠKOLUJE

TEŠKI ŽIVOTNI USLOVI

NIKOLA I OTAC SPAVALI U JEDNOM KREVETU U UDŽERICI: Toalet im je bio pusta želja, nade nije bilo, a onda je naišao PLEMENITI HIDO

Društvo -

Sudbina porodice Petronijević nikada nije bio laka.

Nikola Petronijević, podsetimo, živi u selu na planini Goliji sa ocem Milivojem. Umrla mu je majka, a za svog oca kaže da mu je sve na svetu. Dečak je dnevno prelazio oko 15 km do škole, a onda se vraćao kući, ukoliko se ta trošna udžerica uopšte mogla nazvati kućom. Milivoje i Nikola nisu imali nikakve uslove za život, spavali su zajedno u jednom krevetu, a o toaletu su maštali.

Humanitarac Hido Muratović iz Novog Pazara odlučio je da im pomogne i za samo nekoliko meseci njihov život promenio se iz korena.

Dobili su novu kuću, a kada smo poslednji put videli Nikolu, njegov san je bio nastavak školovanja, što se i dogodilo.

Nikola je danas drugo dete u odnosu na đaka pešaka sa Golije od pre nekoliko meseci. Završio je osmi razred i danas je srećno dete. Kaže da najviše voli od predmeta fizičko.

Nikola Petronijević
foto: Kurir televizija

U septembru prošle godine posetili smo Nikolu i njegovog oca sa humanitarcem Hidom Muratovićem iz Novog Pazara, a nakon emitovanja njihove priče na Kurirt televiziji sve je počelo da se menja za Petronijeviće.

Nikola Petronijević
foto: Kurir televizija

Zahvaljujući dobrim ljudima Nikola je dobio novogodišnji poklon kakav nije mogao ni da sanja.

- Za devet dana smo im sagradili kuću, dve sobe, kupatilo i hodnik i ja ne mogu da verujem koliko je taj mali Nikola sada srećan - rekao je Hido koji nas je tad odveo u posetu ovoj porodici.

Nikola Petronijević
foto: Kurir televizija

Ovog puta sve je bilo drugačije kad smo posetili porodicu Petronijević.

- Promenilo se sve, ubačen je nameštaj, urađeno je kupalo, fasada i ostalo je samo da se okreči. Urađeno je sve u kući, imamo i televizor kao i električni šporet. Napokon imam i svoju sobu, Hido mi je doneo dosta stvari. Presrećan sam. Želim da nastavim dalje da se školujem. Voleo bih da upišem saobraćajnu školu i da se zaposlim posle - rekao je Nikola, a njegov tata kaže da im dosta znači pomoć i da su srećni što sada imaju toalet.

Nikola Petronijević
foto: Kurir televizija

Nikola sada gleda u bolju budućnost, a njegov tata želi da se pobrine da njegov sin ode u Kragujevac kako bi nastavio svoje školovanje.

- U Kragujevcu ima dom za učenike. Njihova saobraćajna škola je dobra, ne znam da li ću moći da izdržim finansijski, ali trenutno je najbitnije da on upiše školu. A za ostalo ću da se pobrinem, sve ću da uradim da Nikola ima sve uslove za školovanje. Radiću privatno, radiću sve - kaže Milivoje.

Kurir.rs/M.Lekić

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

18:55

Teška životna priča devojčice Milice i njene keruše Lare

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track