KOVID PROPUSNICAMA ĆE SE PRODUŽITI ROK!? Ministar Lončar najavio nove mere protiv korone
Foto: Printscreen/Tanjug

raste broj vakcinisanih

KOVID PROPUSNICAMA ĆE SE PRODUŽITI ROK!? Ministar Lončar najavio nove mere protiv korone

Društvo -

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da smatra da je uvođenje kovid propusnica bilo ključno da se poveća broj vakcinisanih u Srbiji, te da se razmišlja o tome da im se produži rok.

Otvarajući u Nišu dve nove angio-sale za invazivno kardiološku dijagnostiku, Lončar je rekao da bi, u interesu građana, mogao da bude produžen rok u kome će kovid propusnice biti obavezne.

- Da li će to da bude da se te propusnice prošire na 24 časa ili nešto drugo, na tome ćemo insistirati - rekao je Lončar.

On je rekao da je cilj da građani imaju sigurnost.

- Ne želimo da budu taoci, posebno oni građani koji su se pridržavali svega, koji su se vakcinisali, da imaju strah da odu i do restorana i do bioskopa i da znaju kad odu tamo da je to bezbedna zona, da su tamo ili vakcinisani ili testirani ljudi - rekao je ministar.

Lončar je rekao i da je vakcina najbolji način zaštite od koronavirusa, ali i jedini način da se sve drži "pod kontrolom".

- Kako stvari stoje, naša nova normalnost će biti takva da ćemo morati da se vakcinišemo na svakih pet do šest meseci, u zavisnosti od vrste vakcine. To je način da držimo sve pod kontrolom, drugačije nećemo moći - rekao je Lončar.

Ministar je rekao da nikom nije u cilju da dođe do novog zatvaranja i zato je još jednom apelovao na ljude da se vakcinišu.

Kurir.rs

Bonus video:

04:03

Dr Kon o uvođenju kovid propusnica 24/7

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track