DR AŠANIN ZADOVOLJAN: U bolnici u Batajnici 660 pacijenata, 150 manje nego pre 2 sedmice, na Infektivnoj se pojavi i poneko mesto
Foto: Marina Lopičić

najnoviji bilans

DR AŠANIN ZADOVOLJAN: U bolnici u Batajnici 660 pacijenata, 150 manje nego pre 2 sedmice, na Infektivnoj se pojavi i poneko mesto

Društvo -

BEOGRAD - Direktor Univerzitsko kliničkog centra Srbije Milika Ašanin rekao je da je u kovid bolnici u Batajnici danas smešteno 660 pacijenata dok ih je pre dve sedmice bilo 810.

Ašanin je za RTS rekao i da je primetno da "jedan trend blagog smirivanja situacije (sa korona virusom) postoji".

"U prijemo trijažnoj ambulanti Klinike za infektivne i tropske bolesti je manje za jednu trećinu, pa čak i za jednu polovinu ambulantnih pregleda", rekao je on.

Naveo je da se na Infektivnoj klinici "pojavi i poneko slobodno mesto".

"Što se tiče Batajnice, pre dve nedelje bilo je 810 hospitalizovanih a na današnji dan je 660, što znači 150 manje bolesnika", rekao je Ašanin.

Naveo je da su "to uglavnom (slobodna) mesta na poluintnzivnoj nezi " "I dalje nam je jedincia intenzivnog lečenja popunjena i tu je 91 pacijent od čega su dve trećine na respiratoru", rekao je Ašanin.

Prema njegovim rečima, još uvek je popunjena intenzivna nega i tu se traži "krevet više". ;"Apsolutno dominiraju nevakcinisni pacijenti ", rekao je on.

Ašanin je najavio i nova zapošljavanja u zdravstvenom sistemu i podsetio na aktuelni konkurs koji je objavljen 15. novembra na sajtu Ministarstva zdravlja.

Kurir.rs/Beta/RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track