02:56

NASTAVNIK IZ PEĆINCA GUBI LICENCU ZA RAD! Antić o drugoj strani medalje: Služimo kao džakovi za IŽIVLJAVANJE UČENIKA

Predsednik Foruma srednjih stručnih škola

NASTAVNIK KOJI JE UČENIKA POSLAO NA UŠIVANJE GUBI LICENCU ZA RAD! Antić o drugoj strani medalje: Služimo za IŽIVLJAVANJE ŠKOLARACA

Društvo -

Nastavnik I. S. udario je 13-godišnjeg dečaka u OŠ "Slobodan Bajić Paja" u Pećincima, posle čega je učenik pao na orman i zadobio ozbiljnu povredu glave, te je prevezen na ušivanje u Dečjku kliniku u Tiršovoj.

Iz Ministarstva prosvete su za Kurir potvrdili da je nastavnik suspendovan i da je protiv njega pokrenut disciplinski postupak.

Predsednik Foruma srednjih stručnih škola Milorad Antić za Kurir televiziju kaže da ovaj slučaj pokazuje da će nastavnik dobiti otkaz i izgubiti licencu za rad.

"Bilo kakav fizički kontakt i dodir zaslužuju suspenziju i disciplinski kontakt, odnosno otkaz i gubitak licence", rekao je Antić.

On je dodao da veliki broj decde izaziva nastavnike.

"Deset do 15 odsto učenika drsko odgovara i ima svakodnevne ispade. Nastavnici su izgubili autoritet zahvaljujući Ministarstvu prosvete . Učenici mogu da telefoniraju, šetaju se na času, izlaze u wc itd. nastavnik je tu nemoćan i izgubljen", otkrio je predsednik Foruma.

Antić je naglasio da nastavnike i učitelje niko ne štiti od agresivnih učenika.

"Na kraju školske godine imate napade roditelja u holu, zbornicama, nastavnik ne da nije zaštićen, nego je ponižen i služi kao džak za iživljavanje",

Vesna Tomić
foto: Kurir TV

Dečjii psiholog Vesna Tomić smatra da šta god da je razlog, nastavnik je morao da suzdrži bes.

"Možda ga je dete začikavalo, tako da se postupa ne može, postoje mere kaznene, razgovor sa roditeljima, ali fizički nasrtaj na dete je nedopustivo i nadam se da će licenca za rad biti stoorniran za njega", navela je ona i dodala da će dete trpeti psihološke posledice,imati traume i da će imati otpor za odlazak u školu.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

02:48

MILORAD ANTIĆ, PREDSEDNIK FORUMA SREDNJIH STRUČNIH ŠKOLA: Odluku da li će dete da se vakciniše treba da donese roditelj!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track