PRIZNANJE ZA HUMANITARNI RAD – KOMPANIJI MERIDIANBET NAGRADA PRIVREDNE KOMORE SRBIJE
Foto: Promo

PRIZNANJE ZA HUMANITARNI RAD – KOMPANIJI MERIDIANBET NAGRADA PRIVREDNE KOMORE SRBIJE

Društvo -

Meridian dobio najvišu ocenu od Svetske federacije privrednih komora

Kompanija Meridianbet, najveći brend ovog dela Evrope kada je reč o industriji zabave skoro dve godine u više od 30 zemalja sveta organizuje akcije pomoći zdravstvenim sistemima, ugroženim pojedincima, ustanovama kulture, organizacijama civilnog društva i mladim talentima kako bi se što bezbolnije sanirao težak period pandemije.

Veliki društveni doprinos i višegodišnji volonterski angažman je i ove godine prepoznala i nagradila država Srbija, te je Meridianbet dobitnik SME Sertifikata Privredne komore Srbije za 2021. godinu.

Sertifikat SME je najviši evropski standard poslovanja koji dodeljuje Svetska federacija privrednih komora (ICC-WCF) čiji je član i PKS, čime je domaćoj kompaniji potvrđen najviši evropski rang – još jednu godinu završava rangiran među 900 najuglednijih kompanija EU.

Sertifikat se dodeljuje ukoliko se ispunjava šest grupa kriterijuma i najviših standarda poslovanja, određenih EU direktivama – održiv poslovni model, finansijska transparentnost, najviši kreditni rejting, odnos prema zaposlenima, očuvanje životne sredine i briga o lokalnim zajednicama.

Pojam društvene odgovornosti i brige prema zajednici dobio je svoje puno značenje od izbijanja pandemije, a Meridian je već dve godine, neumornim kampanjama donacija koje u Srbiji, regionu i svetu nije stala niti jednog dana, postao najveći humanitarac u ovom delu Evrope, doniravši preko dva miliona evra. Novčane donacije u bolnicama širom zemlje, respiratori i druga medicinska oprema, kreveti za intenzivnu negu, tehnički uređaji za bolničke sobe…

I tokom epidemije, ova kompanija je nastavila i redovne akcije – donacije sportske opreme amaterskim klubovima, savezima i sportskim udruženjima, pomoć kulturnim ustanovama i stipendije najboljim studentima i darovitim pojedincima, udruženjima za zaštitu životinja, kampanja za podizanje svesti o nasilju nad ženama…

PODRŠKA KAMPANJI VAKCINACIJE – U SRBIJI I CELOM SVETU

Više od godinu dana, Meridianbet aktivno učestvuje u kampanjama promocije masovne imunizacije stanovništva u Srbiji, organizujući posebne pogodnosti za svoje korisnike koji dostave dokaz o obavljenoj vakcinaciji. Takođe, domaća kompanija se priključila i finansijski pomogla globalne projekte, poput UNICEF programa podrške imunizaciji stanovništva Indije.

Svuda gde posluje, kompanijske prostorije u više navrata adaptirane su u vakcinalne punktove, a imunizaciju mogu da prime ne samo zaposleni, već i svi građani koji su odgovorni prema sebi i zdravlju drugih. Takođe, ovaj brend svojim primerom već godinama podstiče građane da se uključe i u akcije dobrovoljnog davanja krvi.

MERIDIANBET U SAO PAOLU I LAS VEGASU PRIVUKAO PAŽNJU SVETSKE JAVNOSTI

Da jedan od najvećih priređivača igara na sreću pomaže lokalne zajednice širom sveta, uverila se i svetska javnost na nedavno održanim sajmovima igara na sreću – u Las Vegasu (G2E) i Sao Paolu (Brazil iGaming Summit). Domaća kompanija predstavila se svetskoj javnosti na američkom kontinentu i podsetila da je do sada donirala više od 2.000.000 dolara na ime pomoći zdravstvenim sistemima u borbi sa virusom Covid-19, a pomoć je stigla u preko 300 gradova Evrope, Južne Amerike i Afrike, što ukupno čini više od 30 zemalja.

Posebnu pažnju najvećih svetskih priređivača privukao je društveno odgovorni koncept poslovanja ove kompanije, koja već mesecima desetine svojih poslovnica širom sveta pretvara u kovid vakcinalne punktove, dostupne za imunizaciju kako zaposlenih, tako i svih odgovornih građana.

Više od 18 meseci, novčana i pomoć u vidu tehničkih donacija neprestano stiže u bolnice i domove zdravlja, centre za transfuziju, gerontološke centre, nevladine organizacije koje se bave projektima socijalne zaštite, kao i zdravstvene fondacije na četiri kontinenta sveta.

Takođe, ova grupacija zaključila je partnerstvo sa Svetskom zdravstvenom organizacijom (SZO) i sarađuje u implementaciji programa širenja vakcinacije i solidarne podrške zdravstvenim sistemima najranjivijih država i regiona sveta.

POBEDA ZA MALIŠANE OBOLELE OD SMA

Ni druge opasne bolesti ne miruju u vreme pandemije. Meridianbet već nekoliko godina svojim donacijama podržava borbu mališana, njihovih roditelja i domaćih humanitarnih fondacija za blagovremeno lečenje od SMA.

Tako je lider u industriji igara na sreću prošle godine organizovao međunarodni košarkaški turnir u šutiranju trojki gde su učestvovali naši najbolji igrači kako bi se prikupila sredstva za lečenje male Sofije Markuljević, a ove godine pobedom na humanitarnoj licitaciji svojom donacijom pomogao je da Boško Gugleta na vreme otputuje u inostranstvo i započne lečenje od iste bolesti.

Meseci za nama puni su iskušenja – zato i primer Meridiana podseća da je globalna solidarnost jedina održiva vrednost u vremenu neizvesnosti. To priznaju i najveća imena domaće, regionalne i svetske poslovne zajednice.

Meridian – lepša trana života.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track