01:42

POKOJNI SLOBA MILOŠEVIĆ SE JAVIO BABA ROSKI! Imao je poruku sa Miru SVE REKAO ŠTA ĆE BITI SA NJOM

neverica

PRIZVALA SAM MRTVOG SLOBU! ŠOK TVRDNJE VRAČARE: Tražili su za Miloševića i on je došao, srećo, ali nije se mnogo otvarao (VIDEO)

Društvo -

Starica Rosa Dumitrić iz Gamzigrada tvrdi da poseduje natprirodne moći i da pomoću ritualnog obreda može da razgovara sa mrtvima.

-Baka Roska posebne moći navodno je stekla sa samo 11 godina posle kraće bolesti i od tada putem bajalica i određenih obreda, kako kaže, pomaže ljudima da se reše muka.

- Kod mene dolaze Srbi, Vlasi, Rumuni, dolaze iz Makedonije i Rusije. Ruskinje su bile prvi put tri, a drugi put je pet došlo - kaže baba Rosa za kamere Kurir televizije.

Baba Roska
foto: Kurir televizija

Kod nje dolaze i ljudi koji žele da uspostave kontakt sa pokojnicima.

Posle takve seanse često ima glavobolje, a pokojnici joj posle toga navodno često dolaze i u san, što joj teško pada.

Tvrdi da je jedan od zanimljivijih “susreta” bio sa nekadašnjim predsednikom Srbije i SRJ Slobodanom Miloševićem.

- Tražili su za Miloševića i Milošević je došao, srećo, ali nije se mnogo otvarao. Znalo se da će mu žena biti dobra do pretprošle godine. Za mrtve mi treba sveća nepaljena i poklon koji hoćete da mu poklonite. I prvo njega izvučem i kad se on pojavljuje, ja vidim i senku i sve, ali onaj ko ga traži ne može da priča sa njim, ja mogu da mu prenesem - kaže Roska.

Baba Roska
foto: Kurir televizija

Svoje usluge baba Rosa ne naplaćuje, a novac možete da ostavite ukoliko želite. Natprirodne moći stekla je sa 11 godina posle jedne nesvestice. Tada su joj se ukazali Bog, Velika Gospojina i Sveti Jovan kada se sve promenilo.

Do kraja nedelje, podsetimo, Kurir će kroz serijal tekstova približiti priču o verovanjima i tajnama magije i razotkriti brojne nepoznanice - saznaćete koje su to prema narodnom predanju nečastive sile, kako im se vračare priklanjaju, a kako suprotstavljaju, koja božanstva poštuju i šta čine da nesreću prenesu, a šta da ljudima pomognu u bolesti.

Kurir.rs

Bonus video:

05:50

POZNAVALAC VLAHA TVRDI DA MAGIJA NE POSTOJI: Kult mrtvih jako izražen, pokojniku čak namenjuju JUTARNJU ROSU I POJ PTICA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track