MTS O AKTIVNOSTIMA NA KIM: Nemamo nelegalno postavljene mobilne bazne stanice, antene i ne sprovodimo neovlašćene aktivnosti
Foto: Promo

sve u skladu sa Briselskim sporazumom

MTS O AKTIVNOSTIMA NA KIM: Nemamo nelegalno postavljene mobilne bazne stanice, antene i ne sprovodimo neovlašćene aktivnosti

Društvo -

Povodom vesti koja se prethodnog dana pojavila u nekim medijima da je „porastao broj nelegalnih antena mobilne telefonije na severu i drugim delovima Kosova“, oglasio se MTS i demantovao navode koji su izrečeni u navedenom članku.

- Mobilni operater MTS doo, u skladu sa Briselskim sporazumom i dozvolom Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (ARKEP-om) ima ograničen broj lokacija sa mobilnim baznim stanicama. Sve lokacije i mobilne bazne stanice su uredno prijavljene i odobrene od strane ARKEP-a. Šta više, detaljne tehničke karakteristike tih mobilnih baznih stanica su ažurirane i dostavljene ARKEP-u u okviru redovnih aktivnosti izveštavanja. Iz tog razloga ističemo da MTS doo nema nelegalno postavljene mobilne bazne stanice, antene, niti sprovodi bilo kakve neovlašćene aktivnosti - navodi se u saopštenju.

Ističe se da je i ARKEP svojom sinoćnom objavom demantovao vest koja je prethodnog dana objavljena u nekim elektronskim medijima da je "porastao broj nelegalnih antena mobilne telefonije na severu Kosova“, već da kao rezultat nekih zabrinutosti, vrši provere na terenu i da do sada nije uočeno da postoji takvo kršenje.

- Posebno želimo da naglasimo da do sada MTS doo ima korektnu i konstruktivnu saradnju u vezi mnogih pitanja sa Regulatornom agencijom. Takođe, MTS doo sve svoje obaveze vezano za plaćanje licenci i frekventnog opsega koji mu je dat, realizuje na vreme i nema nikakvih dugovanja ka ARKEP-u. Ujedno, nadamo se da ćemo uskoro biti u situaciji da kroz tender ili licitaciju dobijemo trajnu, teritorijalno neograničenu licencu i na taj način svuda obezbedimo kvalitetan prenos mobilnog signala i učinimo ovo tržište još konkurentnijim na apsolutno zadovoljstvo svih korisnika - navodi se u saopštenju MTS-a.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track