BOJAN ZDELAR od Mitrovice do Tokija: predstavljam svoj klub, grad i državu, ali NASTUP ZA SRBIJU JE NAJVAŽNIJI
Foto: Sremska Mitrovica

BOJAN ZDELAR od Mitrovice do Tokija: predstavljam svoj klub, grad i državu, ali NASTUP ZA SRBIJU JE NAJVAŽNIJI

Srbija -

Stanovnici Sremske Mitrovice su letos bili oduševljeni kada su saznali da će troje njihovih sugrađana, Dragana Tomašević, Marija Vučenović i Bojan Zdelar krenuti put Tokija. Zbog toga se nije spavalo, nastupi na Igrama su praćeni u svako doba dana i noći. Najmlađi među njima je Bojan Zdelar, koji je aktuelni svetski šampion u kajaku u kategoriji mlađih seniora. Trenira na reci Savi i u Kajak klubu “Val” koji važi za jedan od najboljih u okvirima bivše Jugoslavije.

Bojan Zdjelar
foto: Sremska Mitrovica

“San svakog sportiste jeste da nastupi na najvećem planetarnom takmičenju. Moj san je takođe bio da odem na Olimpijske igre i presrećan sam što sam to uspeo sa svojih dvadeset godina. Nadam se da sam ispunio neka očekivanja. Lično nisam prezadovoljan tim rezultatom, nastavljam da treniram i nadam se da ću učestvovati na još olimpijskih igara”, kaže Bojan.

Bojan je aktuelni svetski prvak u kajak jednosedu na 1000 metara na u kategoriji mlađih seniora (do 23 godine). Spotom se bavi od malih noga, a seća se da je prvu trku imao na Borkovačkom jezeru u Rumi, gde se našao na sredini. Bojan je od zlatne sredine stigao do svetskog zlata, a svakodnevno trenira u svom rodnom gradu na svojoj reci u svom klubu. Ovih dana putuje u Tursku sa članovima reprezentacije na zimske pripreme, nakon čega ih očekuje nova serija takmičenja.

“Samo moja porodica, bliski prijatelji znaju koliki sam trud uložio, pa mi je najvažnije da sebi dokažem da sam dobro trenirao, da sam napredovao i da je rezultat za to došao. Ponosan sam što sam deo Kajak kluba “Val”, odavde potiču mnogi šampioni. Izdvojiću Ognjena Filipovića, koji je bio svetski prvak i moj prvi uzor. Svi mi koji se bavimo kajakom smo vezani za reprezentaciju. Ipak je reprezentacija ta koja nam omogućava odlazak na pripreme i takmičenja. Uvek predstavljam svoj klub, grad i državu, ali prvenstveno najvažniji je nastup za Srbiju”, zaključio je Bojan za Sremska Mitrovica živi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track