03:10

ZBOG SNEGA NA SNAZI ČETVRTI STEPEN PRIPRAVNOSTI! Najavljeno još snežnog pokrivača, a evo kad možemo očekivati PRESTANAK PADAVINA

mećava

ZBOG SNEGA NA SNAZI ČETVRTI STEPEN PRIPRAVNOSTI! Najavljeno još snežnog pokrivača, a evo kad možemo očekivati PRESTANAK PADAVINA

Društvo -

Sneg koji u Srbiji neprekidno pada od jutros zavejao je mnoge delove zemlje, blokirao saobraćajnice i zadao muke mnogim građanima. Ni Beograd nije ostao pošteđen prve decembarske mećave.

Naši sugrađani nisu zadovoljni kako funkcioniše prestonica u prvom snežnom danu, kažu da se gradski prevoz dugo čeka, da su skoro sve manje prometne ulice zavejane, dok na centralnim ulicama ima dosta raskvašenog snega.

sneg, sneg u Beogradu
foto: Kurir televizija

U Zimskoj službi kažu da je na snazi četvrti stepen pripravnosti, na raščišćavanju snega angažove su sve ekipe i sva raspoloživa mehanizacija što je više od stotinu vozila.

Prednost kao i uvek imaju ulice prvog prioriteta, tj. one kojima ide Javni prevoz. Ističu, da u rezervama imaju dovoljno soli i da u narednim danima ne bi trebalo da bude većih problema za građane.

- Daćemo sve od sebe, ali vremenske prilike su takve da ne možemo da garantujemo da će sve biti 100% čisto. Prosto, ekipe su u svakom trenutku na terenu i podsećam da je naša obaveza je da četiri sata nakon padavina sve ulice prvog prioriteta budu očišćene - rekao je Pavle Pavlović iz Zimska službe.

Pavle Pavlović
foto: Kurir televizija

Zbog snega koji neprestano pada na snazi je crveno meteo upozorenje gotovo u celoj zemlji. U Beogradu se do kraja dana očekuje da će visina snežnog pokrivača biti iznad dvadeset santimetra, dok će po obodima biti dvostruko viša. A ako je suditi po podacima Republičkog Hidrometeorološkog zavoda i narednih dana očekuju nas snežne padavine u celoj zemlji.

Gradska opština Rakovica organizovala je mehanizaciju koja će tokom celog dana i noći čistiti sneg na najkritičnijim lokacijama kako bi naši sugrađani mogli nesmetano da se kreću.

00:37

Gradska opština Rakovica organizovala je mehanizaciju koja će tokom celog dana i noći čistiti sneg na najkritičnijim lokacijama

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

12:39

OVAKO JE MOGLO BITI SPASENO 55 ŽIVOTA! Saobraćajni eksperti o najvećim rizicima na putu OBAVEZNO OČISTITE SNEG NA KROVU AUTA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track