STIGLO VIŠE OD 1.000 PRIJAVA! Evo ko treba da vam NADOKNADI ŠTETU ako vam je zbog snega palo drvo na automobil
Foto: Nikola Anđić

važna informacija

STIGLO VIŠE OD 1.000 PRIJAVA! Evo ko treba da vam NADOKNADI ŠTETU ako vam je zbog snega palo drvo na automobil

Društvo -

Procedura za naknadu materijalne štete ukoliko vam padne drvo na auto ili objekat je jednostavna. Sve što treba da radite je da fotografišete nastalu štetu i pošaljete sa podacima JKP Zelenilo Beograd.

Snežno nevreme koje je ovih dana pogodilo veći deo Srbije, pa i Beograd, pojedinim stanovnicima prestonice zadalo je veliku glavobolju. Takav je slučaj i sa svima kojima je drveće padalo na automobile.

- Ukupno je od 12. decembra, kad je počeo da pada sneg, stiglo 1.048 prijava za različite padove drveća i grana, a mi smo reagovali do sada na 592 lokacije. Ekipe su i sada danonoćno na terenu - kaže za Kurir televiziju Mirjana Obućinski iz JKP "Zelenilo Beograd".

sneg
foto: Kurir Televizija

Obućinski je objasnila u kom slučaju nastalu štetu nadoknađuje JKP "Zelenilo Beograd".

- Ako su stablo ili grana pali sa površine koja je u redovnom održavanju "Zelenila Beograd", štetu na automobilu, fasadi, klima uređaju ili bilo čemu drugom sličnom nadoknađuje "Zelenilo Beograd" - kaže za televiziju Kurir Obućinski.

Loznica, sneg
foto: Kurir/T.I.

Najmanje razloga za brigu imaju vozači koji su kasko osigurani. U tom slučaju odštetu dobijaju direktno od osiguravajućih kuća.

Međutim, za sve ostalo je procedura veoma jednostavna.

sneg, Valjevo
foto: Kurir/S.S.

- Ljudi kojima je nešto oštećeno samo treba da fotografišu pričinjenu materijalnu štetu. Fotografije potom treba da pošalju na adresu info@zelenilo.rs sa tačnom adresom i kontakt telefonom. Kolege će ih kontaktirati i napraviti zapisnik. Dalje ulazi u proceduru i vrlo brzo se šteta nadoknađuje u celom iznosu. Kad su u pitanju površine koje nisu u nadležnosti "Zelenila Beograd" sugrađani će morati da vide ko je korisnik te površine - objašnjava za Kurir televiziju Obućinski.

Kurir.rs

Bonus video:

01:37

POGLEDAJTE KAKO SE PRAVILNO POSTAVLJAJU LANCI ZA SNEG: Četiri pravila koja će vam olakšati život

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track