ĐERLEK U MOSKVI I SA DIREKTOROM SZO ZA EVROPU HANSOM KLUGEOM: Pohvale Srbiji na organizaciji zdravstvenog sistema u pandemiji
Foto: Kurir

Važan naučni skup

ĐERLEK U MOSKVI I SA DIREKTOROM SZO ZA EVROPU HANSOM KLUGEOM: Pohvale Srbiji na organizaciji zdravstvenog sistema u pandemiji

Društvo -

Dr Mirsad Đerlek, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja boravi u Moskvi na dvodnevnom naučnom skupu pod pokroviteljstvom SZO, na kome je nakratko razgovarao i sa direktorom SZO za Evropu dr Hansom Klugeom.

- U Moskvi se danas i sutra održava veliki naučni skup pod pokroviteljstvom SZO, a razgovara se o tri teme: kovid 19, hronične nezarazne bolesti i digitalizacija u zdravstvu. Iskoristio sam priliku i kratko razgovarao sa direktorom SZO za Evropu dr Hansom Klugeom i preneo mu pozdrave ministra Zlatibora Lončara. Gospodin Kluge je pohvalio Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, našu organizaciju i fukcionisanje. I ne samo dr Kluge, takođe je na ministarskom sastanku, organizovanom na marginama skupa, nekolicina ministara pohvalno govorila o našem zdravstvenom sistemu. Svi su konstatovali da smo u teškim uslovima borbe s pandemijom uspeli da unapredimo celokupan zdravstveni sistem - kaže za Kurir Đerlek i dodaje da mu je čast i zadovoljstvo što na ovom skupu predstavlja Ministarstvo zdravlja i Srbiju.

On navodi da je upoznao sve učesnike s onim šta je Srbija uradila do sada o svim temama o kojima se ova dva dana govori.

- Razmenićemo iskustva i dogovoriti kako unaprediti zdravstveni sistem u budućnosti i odgovoriti izazovima koji nas čekaju - kaže Đerlek.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja