PREKO FRUŠKE GORE NIJE BEZBEDNO! VOZAČI, PAMET U GLAVU: Mokri kolovozi i poledica, samo polako i pažljivo
Foto: EPA/Ilustracija

amss

PREKO FRUŠKE GORE NIJE BEZBEDNO! VOZAČI, PAMET U GLAVU: Mokri kolovozi i poledica, samo polako i pažljivo

Društvo -

BEOGRAD - Vozače danas očekuju uglavnom nepovoljni uslovi za vožnju, zbog kiše, slabe vidljivosti, mokrih i klizavih kolovoza i moguće poledice na putevima na severu Bačke i u Banatu, saopštio je Auto moto savez Srbije (AMSS).

Oprez je neophodan i na brojnim deonicama gde su zbog radova na snazi izmene u režimu saobraćaja, dok je u gradovima saobraćaj pojačan uoči praznika i mogući su zastoji i usporena vožnja, pa se preporučuje tolerancija.

Neprohodnih puteva nema, a i dalje su na snazi zabrane za kamione s prikolicom i šlepere, na pojedinim putevima na Divčibarama, Kopaoniku, Goču, Goliji, i na teritoriji Valjeva, Kraljeva, Novog Pazara, Tutina, Sjenice i Raške.

Prema izveštaju AMSS-a jutros od 6.00 na graničnim prelazima nije bilo zadržavanja putničkih vozila, dok kamioni čekaju na izlaz iz zemlje samo na Batrovcima, oko sat vremena.

Put preko Fruške gore nije bezbedan zbog ledene kiše

Javno preduzeće "Nacionalni park Fruška gora" apelovalo je danas na vozače da izbegavaju deonicu na Partizanskom putu zbog klizavog kolovoza i drveća koje često pada na put pod uticajem loših vremenskih uslova.

"Apelujemo na vozače da prilagode vožnju i upozoravamo na klizavost asfalta usled ledene kiše. Put trenutno nije bezbedan, a radnici javnog preduzeća od ranih jutarnjih časova rade na uklanjanju palih grana i izvaljenih stabala sa puta", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da vozači treba da budu posebno oprezni na putu E-75 koji vodi preko Iriškog Venca, kao i deonici Zmajevac - Rakovac.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track