10:21

Milica se vratila na selo posle završenog mastera! Rešila da upotrebi znanje

Povratak u zavičaj

MILICA JE ZAVRŠILA MASTER, PA SE VRATILA U SELO Rešila da upotrebi znanje o poljoprivredi OVO JE OSOBINA OVACA ZA KOJU NISTE ZNALI

Društvo -

Srbija važi za zemlju idealnu za organsku proizvodnju. Na sreću ili na žalost, imamo mnogo napuštenih njiva, livada, čitavih sela.

Milica Đorđević
foto: Kurir televizija

U selo Vranješi u Vrnačkoj Banji svoju sreću pronašla je i Milica Đorđević, koja se sa studija i završenog mastera vratila na selo i počela sa porodicom da uzgaja ovce i svoje zasade.

Milica Đorđević
foto: Kurir televizija

- Želela sam da dam primer svojim vršnjacima i da podstaknem ljude koji se nisu školovali u tom smeru da ostanu tu i samo ako cenimo naše možemo da prosperiramo. Ima materijala, i što se tiče mladih ljudi. - kaže Milica Đorđević za televiziju Kurir.

U okolini Vrnjačke banje to su iskoristili za ulaganje u ovčarstvo. I to je idealna prilika čak i za mlade da se vrate u rodna sela. Cilj ovčara je združivanje.

Milica Đorđević
foto: Kurir televizija

- Ljudima je uvek u glavi neka vrsta skepse, ali udruživanje je bitno i doprineće da posao uspe - kaže za Kurir televiziju Goran Arsić iz Udruženja odgajivača ovaca Srbije.

Milica Đorđević
foto: Kurir televizija

Ovce važe za velike čistače u prirodi, a ljudima na selu su posebno značajne oko voćnjaka.

- Nema boljih čistača od ovaca. Prirodni je čistač. Posebno za voćnjake. a mi polako širimo svoje stado - Dragan Milićević, ovčar.

Inače, država daje subvencije odgajivačima ovaca, ali tek kada imate 30 i više ovaca.

Milica Đorđević
foto: Kurir televizija

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

03:13

ČOBANIN VEĆ TRI DECENIJE: Odbija kancelarijski posao, draže mu da pešači 25 km dnevno (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track