PROFESOR KOČOVIĆ ZA KURIR: Ovo što sad imamo, to je omikron era!Četvrti talas se DEFINITIVNO pomera, a šta će biti posle? (FOTO)
Petar Kočović, Foto: Pritnscreen/Pink

TEK SAD NIŠTA NIJE JASNO

PROFESOR KOČOVIĆ ZA KURIR: Ovo što sad imamo, to je omikron era!Četvrti talas se DEFINITIVNO pomera, a šta će biti posle? (FOTO)

Društvo -

- Četvrti talas se neće završiti 15. januara kako smo predviđali, a kada će se završiti, ne znamo - rekao je Kočović za Kurir

Profesor informacionih tehnologija Petar Kočović, koji pomoću svog matematičkog modela prati tok epidemije koronavirusa, kaže za Kurir da je u toku omikron era!

Kako broj zaraženih koronavirusom raste iz dana u dan, pitali smo profesora šta kažu matematički proračuni, pomera li se četvrti talas i šta će dalje biti.

- Ovo ne bih definisao kao omikron virus već kao omikron eru. Mi ne znamo koliko je kog soja u opticaju, ali koliko je obolelo od omikrona ne zna se, ali činjenica je da broj zaraženih već šest dana raste.

- Četvrti talas se neće završiti 15. januara kako smo predviđali, a kada će se završiti ne znamo. Broj zaraženih raste, ponavljam, već šest dana, a trebalo je da pada. Da bismo izračunali nešto, treba nam broj od 15 dana da bismo bilo šta precizirali.

- Ono što takođe ne znamo jeste koja je priroda intenziteta rasta. Dao sam paralelnidijagram s početka jula i od pre šest dana kada je ovo krenulo uzbrdo. Vidi se da je u tih šest dana ova situacija intenzivnija nego letos, i da je zalet snažniji nego tada. Da li će ovo da se nastavi, to ne znamo, i ostaje nam samo da čekamo.

Kurir.rs / S. Trajković

Bonus video:

11:59

Profesor Kočović otkriva šta kažu korona brojke! Srbija na 63. mestu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track