AKO ŽELITE VAUČER ZA ODMOR U SRBIJI 2022. EVO KAKO MOŽETE DA SE PRIJAVITE: Ove grupe mogu da dobiju 5.000 dinara
Foto: Shutter, Foto

domaći turizam

AKO ŽELITE VAUČER ZA ODMOR U SRBIJI 2022. EVO KAKO MOŽETE DA SE PRIJAVITE: Ove grupe mogu da dobiju 5.000 dinara

Društvo -

Prijava za 100.000 vaučera za odmor u Srbiji počela danas

Prijava za 100.000 turističkih vaučera za odmor u Srbiji 2022. godine počela je danas, a trajaće sve do 15. oktobra 2022.

Potencijalni korisnici su u obavezi da na šalterima JP ,"Pošta Srbije" podnesu prijave najkasnije 30 dana pre početka realizacije aranžmana. Rezervacija smeštaja se vrši kod ugostitelja sa objavljene liste, na osnovu čega ugostitelj izdaje potvrdu o rezervaciji.

Lista ugostitelja koji učestvuju u realizaciji šeme dodele vaučera je objavljena na internet prezentaciji Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i biće dva puta sedmično ažurirana. Sve dodatne informacije u vezi sa prijavom i načinima realizacije šeme dodela vaučera zainteresovani mogu dobiti na internet adresi Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija: www.mtt.gov.rs.

Podsetimo, ministarka turizma Tatjana Matić nedavno je rekla da se vaučeri u vrednosti od 5.000 dinara mogu koristiti u trajanju od najmanje pet noćenja izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta ili mesta studiranja korisnika vaučera, sve do 20. novembra 2022. godine.

Tatjana Matić
foto: Privatna Arhiva

Turistički vaučeri za odmor u Srbiji se dodeljuju u cilju podsticanja unapređenja turističkog prometa domaćih turista na teritoriji Republike Srbije.

ČINJENICE/ Ko može dobiti vaučer

- Penzioneri

- Studenti

- Nezaposleni iz evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje - Zaposleni građani čija primanja ne prelaze iznos od 70.000 dinara

- Ratni vojni invalidi i civilni invalidi rata sa primanjima koja ne prelaze 70.000 dinara mesečno

- Nosioci aktivnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva koji su se izjasnili da se bave isključivo poljoprivredom

- Korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track