DANICA GRUJIČIĆ SVIMA ČESTITALA NOVU GODINU! Obratila se i zdravima i bolesnima, A ZA MLADE IMA BAŠ JAKU PORUKU! (FOTO)
Danica Grujičić, Foto: Facebook Printscreen

SREĆNA NOVA 2022.

DANICA GRUJIČIĆ SVIMA ČESTITALA NOVU GODINU! Obratila se i zdravima i bolesnima, A ZA MLADE IMA BAŠ JAKU PORUKU! (FOTO)

Društvo -

Iza nas je teška godina, mnogi kažu izgubljena zbog kovida, počela je dr Danica

Doktorka Danica Grujičić, načelnica odeljenja za neuroonkologiju Kliničkog centra Srbije danas je, dva dana posle dočeka, iskoristila priliku da svima čestita Novu godinu.

Ona je na svom Fejsbuku napisala poruku sa željama za narednu godinu svima, kao i svoje planove kojima će ona stremiti. Iz čestitke je izvukla jaku poruku, a pre svega obraćala se mladim ljudima.

Njene reči možete pročitati u celosti u tekstu ispod:

- SREĆNA NOVA 2022! Iza nas je teška godina, mnogi kažu izgubljena zbog COVID-a. Možda je to godina koja nam je dala šansu da se preispitamo da ne gledamo predaleko neko da pogledamo u sebe, u svoju kuću i dvorište. Svaka prepreka i problem stvaraju novu šansu trudite se da tako shvatite i ove teške godine koje su nas zadesile.

- Pre svega svima vam želim da budete zdravi, a svim bolesnima da ozdrave, mojim kolegama da napreduju u nauci i da postižu što bolje rezultate i da sve intervencije koje imaju u budu uspešne.

- Posebno želim mlađim kolegama koji stasavaju da se posvete nauci i radu, morate razumeti da ako hoćete da budete najbolji ne postoje prečice i brzi putevi, samo radi i odricanje i ponovo rad, rad i rad. Volite ono što radite i budite uporni u tome i rezultat neće izostati. Koliko god vam delovalo da je nešto nemoguće ili nedostižno radite na tome uporno i vredno ne postoji drugi put.

- Čuvajte svoje porodice, nijedan rezultat nema vrednost ako ste zaboravili svoje bližnje. Želim da svi zajedno stvaramo zdravo inormalno društvo u kome ćemo živeti. Zdravu zemlju punu dece u kome će se vrednovati nauka i znanje, a zabava biti kultura i umetnost.

- Da nas bude još vise i da budemo što bolji.

- Moja misija je za 2022 je početak izgradnje nove zgrade Instituta i da omogućimo našim najtežim onkološkim pacijentima da se leče u najsavremenijem Institut u ovo delu Evrope. Svako mora da ima pravo na dostojanstveno lečenje i svi moramo da radimo na tome, ja ću prva.

Kurir.rs/ S. T.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track