ĐORĐE JOKSIMOVIĆ NOVU GODINU DOČEKAO SA ĆERKAMA: Imao je da poruči samo JEDNO! Njegove reči rasplakale SRBIJU
Foto: Printscreen Prva

konačno

ĐORĐE JOKSIMOVIĆ NOVU GODINU DOČEKAO SA ĆERKAMA: Imao je da poruči samo JEDNO! Njegove reči rasplakale SRBIJU

Društvo -

Građani su godinama pratili priču o samohranom ocu Đorđu Joksimoviću iz Kragujevca

Građani i javnost su prethodnih godina pomno pratili priču o Đorđu Joksimoviću, Kragujevčaninu kome su, zbog kompikovane porodične situacije, pre šest godina oduzeta deca. Ona su toliko vremena provela u hraniteljskim porodicama. Šest godina je trajala borba za vraćanje roditeljskog prava ovog samohranog oca iz Kragujevca.

Đorđe Joksimović
foto: Kurir TV

- Želim da se zahvalim svima koji su mi pomogli u toj borbi da vratim decu, u svoj dom, da im bude lepo. Deca su srećna, to mi je najbitnije - rekao je Joksimović za RTS i dodao da mu je u protekloj godini najteže bilo to što je dobio presudu o vraćanju roditeljskog prava, a da su mu u Centru za socijalni rad rekli da čeka još pet-šest dana dok oni ne dobiju presudu.

Takođe, Đorđe je istakao da su iz Ministarstva za rad i socijalna pitanja intervenisali da se postupi po presudi i da se sve srećno završilo.

- Želja mi je bila samo da ih preuzmem i da ih vratim. Onda sam bio siguran da su kod mene, pa tek je posle toga bilo veselja i sreće, dece, mene, komšiluka, prijatelja, svih - kazao je Joksimović dodajući da njegove tri ćerke nisu bile svesne šta se dešava i da nisu očekivale, pošto im niko ništa o tome nije rekao i da su bile srećne kada su čule da dolazi po njih.

On je naveo da tokom svoje borbe nije razmišljao samo o svojim ćerkama, već da ga je pogađalo, ali i davalo snage, ono što se dešavalo i s drugom decom:

- Gledao sam da to prikažem, da se nešto pokrene, da se radi po pitanju dece. Normalno, bio mi je glavni cilj da vratim svoju decu, ali u svemu tome još snage su mi davali prijatelji. Devojčice su u školi lepo primljene, imaju društvo i podršku od nastavnika i profesora i prevaziđene su razlike školovanja u Topoli i Kragujevcu.

Đorđe Joksimović je svoju tešku životnu bitku dobio. Odlučni i hrabri otac posle šest godina samoće i čekanja u novu, 2022. godinu ulazi sa svojom porodicom.

Podsetimo, Joksimovićeva sudbina i teška priča bile su ideja za film "Otac".

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track