SRBI NAMAGARČENI, PLATILI DOČEK I DOBILI KORONU: Potez ugostitelja je NELJUDSKI, a OVO SU PRAVA SVIH ONIH KOJIMA SE OVO DESILO
Foto: Kurir

AU!

SRBI NAMAGARČENI, PLATILI DOČEK I DOBILI KORONU: Potez ugostitelja je NELJUDSKI, a OVO SU PRAVA SVIH ONIH KOJIMA SE OVO DESILO

Društvo -

Svako ko nije dobio novac nazad, a ima dokaz o preležanom korona virusu, može da istera pravdu

Doček Nove godine nekima je baš preseo, jer su umesto slavlja dobili koronavirus, ali uz njega i jedno veliko razočarenje.

Jedna čitateljka Kurira obratila se našoj redakciji u želji da podeli sa svima šta joj se dogodilo.

Naime, kako je navela, ona i suprug dobili su koronu neposredno pred doček, zbog čega su morali da otkažu rezervaciju za doček Nove godine u jednom prestoničkom restoranu.

- Sutradan su nas zvali iz tog restorana da nas pitaju da li definitivno ne dolazimo i da li mogu prodati naša mesta. Rekli smo da mogu da ih prodaju, bilo nam je loše, nismo mogli da dođemo. Ipak, uopšte nam nije ponuđeno da nam se vrate pare - navela je ona.

Kako su bili u mukama i bolesni, nisu ni pitali za nocac... I tako su ostali ne samo bez slavlja, već i bez para.

Kako smo saznali, restoran u kom su oni imali rezervaciju nije jedini. Naime, neki ugostitelji prodavali su duple aranžmane za novogodišnju noć ,a onima koji su otkazivali jer su oboleli od korone nisu vraćali novac. Osim što su namagarčeni, naši sugrađani u samoizolaciji ne mogu ništa sem da čekaju da ozdrave i isteraju svoju pravdu. A pravo na povrat novca imaju...

Goran Papović, predsednik Nacionalne organizacije potrošača za Kurir kaže da svi oni koji su platili doček, a na njega nisu mogli da odu zbog infekcije korona virusom, svakako treba da dobiju novac, ili pak deo novca natrag.

Goran Papović
foto: Medija Centar

- Važno je da imaju dokaz da su imali koronu i da pismenim putem zatraže izjašnjenje vlasnika lokala i da traže povrat novca koji su dali natrag. Nije više pitanje da li su njihova mesta prodata ili nisu, njima novac treba da se vrati. Ugostitelj ima pravo da zadrži deo kapare zbog rezervacije i gubitka mesta. Kada su u pitanju rezervacija restorani ili kafići, pitanje je da li su oni dali samo kaparu ili iznos. Svakako, na deo novca imaju pravo na povrat - rekao je Papović za Kurir, dodavši da sugrađani moraju pružiti dokaz da su bili u samoizolaciji kada se u uhvate u koštac sa ugostiteljima i traže svoj novac nazad.

Inače, poslednjih dana stare 2021. godine bio je evidentan skok novozaraženih koronavirusom, baš kao i s početkom ove.

Kurir.rs / S. Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track