AKO VOZITE ZA NEMAČKU, ČUVAJTE SE NOVOG SAOBRAĆAJNOG ZNAKA! Izgleda ovako, a kazna za njegovo nepoštovanje je 70 EVRA (FOTO)
Foto: Youtube Printscreen

neprijatno iznenađenje za vozače

AKO VOZITE ZA NEMAČKU, ČUVAJTE SE NOVOG SAOBRAĆAJNOG ZNAKA! Izgleda ovako, a kazna za njegovo nepoštovanje je 70 EVRA (FOTO)

Društvo -

Zasad je viđen samo u Štutgartu ali može da se desi da ga je uveo još neki nemački grad

BEOGRAD - Novi saobraćajni znak pojavio se u nemačkom gradu Štutgartu, a mogao bi da zbuni i neprijatno iznenadi nenaviknute vozače.

Kazne za nepoštovanje tog znaka iznose 70 evra. Gradske vlasti Štutgarta u pojedinim ulicama postavile su novi znak, koji nije baš poznat većini vozača.

Reč je o znaku koji označava zabranu preticanja biciklista i motociklista. Znak je postavljen u uskoj ulici koja ima biciklističku stazu, ali nije moguće da automobili ostave metar i po bočnog razmaka do njih, koliko je propisano zakonom, pa će vozači morati da voze iza biciklista.

saobraćajni znak, Štutgart
foto: Stuttgart.de printscreen

Radi se, zasad, o jednoj ulici koja je deo jedne od glavnih biciklističkih ruta, a gradske vlasti Štutgarta najavljuju da će znak postaviti i na drugim mestima, navodi se na zvaničnom sajtu tog nemačkog grada.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track