RHMZ IZDAO NOVO UPOZORENJE: Ovim delovima Srbije uz sneg preti i ledena kiša, za sutra upaljen i meteo alarm
Foto: Ana Paunković, Printscreen/RHMZS

vozite pažljivo

RHMZ IZDAO NOVO UPOZORENJE: Ovim delovima Srbije uz sneg preti i ledena kiša, za sutra upaljen i meteo alarm

Društvo -

U Srbiji će sutra biti oblačno i kišovito, uz sneg i ledenu kišu, pre podne na severu, a tokom dana i u ostalim delovima zemlje, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

upozorenje, vreme
foto: Printscreen/RHMZ

Na području Srema, Beograda i severne Šumadije, južnog Banata, Pomoravlja i Braničeva mestimično se ujutru očekuje kiša koja će se lediti na tlu.

Posle podne u Vojvodini, a uveče i u centralnim krajevima kratkotrajno razvedravanje.

Duvaće slab i umeren, u Vojvodini i istočnoj Srbiji povremeno jak, severozapadni vetar. Najniža temperatura kretaće se od minus osam do nule, a najviša od četiri do devet stepeni.

U Beogradu će ujutru biti oblačno s kišom, koja će se mestimično lediti na tlu. Pre podne prestanak kiše, a posle podne kratkotrajno razvedravanje.

Najniža temperatura od minus dva do nule, a najviša oko šest stepeni.

U subotu u brdsko-planinskim predelima prestaće da pada sneg uz delimično razvedravanje tokom dana. U nedelju će biti promenljivo s kratkotrajnom kišom u nižim predelima i snegom na planinama. U ponedeljak ujutru će biti vedro, a u toku dana naoblačenje. U utorak padavine, a u sredu i četvrtak promenljivo oblačno.

Upaljen i meteo alarm

Na teritoriji Banata, Srema, Beograda, Šumadije, Pomoravlja i na prostoru zapadne Srbije sutra će na snazi biti narandžasti meteo alarm zbog snega i leda. To znači da je "vreme opasno".

upozorenje, vreme
foto: Printscreen/RHMZ

"Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe", navodi RHMZ.

U ostalim delovima naše zemlje biće na snazi žuti meteo alarm zbog ekstremno niskih temperatura.

"Vreme može biti opasno (potencijalno). Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike", stoji u objašnjenju RHMZ.

Biometeorološka prognoza za petak

Hronično obolelim osobama i meteoropatama se savetuje opreznost usled nepovolјne biometeorološke situacije. Naročito izražene tegobe mogu imati nervno labilni, kao i kardiovaskularni i respiratorni bolesnici. Mogući su glavobolјa, neraspoloženje i pospanost.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track