03:07

Aleksandar Seničić i Predrag Milenković o uslovima za putovanje van granica Srbije

eksplozija omikron soja

KAKO ĆEMO PUTOVATI? Ova država je zabranila ulazak u zemlju srpskim državljanima

Društvo -

Eksplozija omikron soja korona virusa primorala je naše državljane da za slobodne dane oko novogodišnjih praznika ostanu u zemlji, ali mnogi se nadaju će situacija biti drugačija na proleće, a naročito na leto.

Poznato je da srpski turisti vole da uskršnje praznike provedu u obilasku evropskih gradova, međutim, usled koronavirusa, pa i pojave podvarijante ovog soja korona virusa, uslovi za prelazak granice se svakodnevno menjaju pa ponovo sve postaje neizvesno.

Direktor YUTA Aleksandar Seničić rekao je da usled promenljivog stanja sa koronavirusom postoji nemogućnost planrianja putovanja unapred, kao i da je za srpske državljane trenutno zabranjen ulaz u Italiju.

Aleksanar Seničić
foto: Kurir televizija

- Nema nekih velikih izmena, nemogućnost da bilo šta planiramo unapred je ono što ljude sprečava da ozbiljno razmišljaju o putovanju. U jednom periodu smo imali privilegije za vakcinisane, sad više nije tako. Pominje se čak i kraj epidemije. Od juče evropska komisija je dala preporuku da se samokontroliše status pojedinaca koji ulazi u državu. Stvari se menjaju iz dana u dan i to je osnovni problem. Voleli bismo da imamo ustaljena pravila, ali nažalost to nije moguće. U Italiju ne može da se uđe, zabranili su ulazak, nalazimo se na crvenoj listi - rekao je Seničić gostujući u Jutarnjem programu Kurir televizije.

Aleksanar Seničić
foto: Kurir televizija

Agent za prodaju avio karata Predrag Milenković, koji je takođe bio gost Jutarnjeg programa, objasnio je da većina avio kompanija usled koronavirusa dozvoljava promenu datuma putovanja bez naplaćivanja penala.

- Kompanije su s obzirom da virus traje već duže vremena napravile rešenja za takve situacije. Većina kompanija dozvoljava promene datuma putovanja bez penala. Eventualno može da se plati razlika između buking klase i neograničeno puta može da se menja karta, a određene kompanije dozvoljavaju i refundaciju - rekao je Milenković.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:32

ZAMENSKA PUTOVANJA! Ovo je jedini siguran način da povratite novac od letovanja na koje niste otišli

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track