Vučić najavio bolji položaj srpske avijacije
Foto: Tanjug

Vučić najavio bolji položaj srpske avijacije

Društvo -
Sigurno da će vazduhoplovstvo srpske vojske imati nešto bolji tretman u skladu sa našim ekonomskim prilikama, koje nisu lake,reka ejministar odbrane

BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vučić najavio je danas poboljšanje položaja vojnog vazduhoplovstva i izgradnju važnog infrstrukturnog objekta za njihove potrebe.

"Imaćemo veoma važnu izgradnju infrastrukturnog objekta za srpsku avijaciju, a sve je ostalo vojna tajna", rekao je u Batajnici Vučić novinarima, koje su interesovali planovi za modernizaciju vojnog vazduhoplovstva i nabavku novih letelica.

Ministar odbrane je naglasio da je "sigurno da će vazduhoplovstvo srpske vojske imati nešto bolji tretman u skladu sa našim ekonomskim prilikama, koje nisu lake".

Prema njegovim rečima, od domaćeg aviona "Lasta" tek se očekuju izvozni uspesi, ali i zahvaljujući tome razvoj pančevačke fabrike "Utva" gde se proizvodi i drugih preduzeća domaće namenske industrije.

"Tek mislimo da postignemo uspehe (sa "Lastom") na međunarodnom tržištu - to je izvanredan avion za obuku koji je odličan i za noćnu upotrebu, a ima sve najsavremije i nije skup", rekao je Vučić.

Vučić, koji je i prvi potrpedsednik Vlade, prisustvovao je generalnoj probi srpskog vojnog vazduhoplovstva uoči međunarodnog aero mitinga, 2. septembra na Batajnici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track