OD PETKA CEO KBC DR DRAGIŠA MIŠOVIĆ U KOVID SISTEMU: Na respiratorima 24 pacijenta, uglavnom stariji
Foto: Ana Paunković, screenshot RTS

OD PETKA CEO KBC DR DRAGIŠA MIŠOVIĆ U KOVID SISTEMU: Na respiratorima 24 pacijenta, uglavnom stariji

Društvo -

Zamenik direktora KBC "Dr Dragiša Mišović" Predrag Savić kaže da će od petka u kovid sistem biti uključen i A blok ove zdravstvene ustanove.

"Veliki je problem da se zbrinu svi pacijenti koji su ranije bili zakazani, uglavnom pacijenti koji boluju od malignih bolesti, tu imamo i operisanih. Sada moramo da ih razmestimo u druge kliničko bolničke centre. Takođe, pacijenti koji su imali zakazane preglede. Pokušavamo da i danas i sutra urade taj pregled, jer od petka neće biti moguće to uraditi u narednom periodu", kaže dr Savić.

Na odeljenjima Interne medicine i Hirurgije je oko 60 pacijenata, koji će biti prebačeni u druge zdravstvene ustanove.

"Pokušavamo da Urologiju koja je sada u kovid sistemu izuzmemo iz kovida i da nastavimo da pacijente kojima je neophodno dalje bolničko lečenje sa strane hirurgije, da tu nastavimo sa lečenjem i da pokušamo da nastavimo sa operacijama pacijenata koji čekaju na operaciju malignih bolesti", kaže dr Savić za RTS.

Dodaje i da KBC Dragiša Mišović neće biti u Hitnoj službi i moli pacijente za razumevanje da ne dolaze tu za hitne slučajeve.

Od prošlog petka u crvenoj zoni je B blok, u kojem se trenutno nalazi 189 pacijenata, od toga 41 dete i 35 majki u pratnji. Klinička slika kod hospitalizovane dece je blaga, potvrdio je dr Savić.

Na respiratoru su 24 pacijenta, uglavnom stariji.

"Specifično za ovaj period je da je dosta visoka starosna struktura, uglavnom su pacijenti preko 70 godina. Ima i mlađih, ali preko 80 odsto su starije životne dobi", kaže dr Savić.

Dodaje da se veliki broj zaposlenih koji su oboleli od korona virusa vratio u stroj, te da je sada bolja situacije nego prošle nedelje.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track