SVETSKA IZLOŽBA - EKSPO 2020 DUBAI: Poslovi za srpske poljoprivrednike!
Foto: Nada Mitrović

Ekspo 2020 Dubai

SVETSKA IZLOŽBA - EKSPO 2020 DUBAI: Poslovi za srpske poljoprivrednike!

Društvo -

Fokus više od 270 privrednika iz oko 140 kompanija u oblasti poljoprivredne proizvodnje i prehrambene industrije, koji učestvuju u osmoj tematskoj nedelji "Poljoprivreda i prehrana" na Svetskoj izložbi - Ekspo 2020 Dubai, biće na povezivanju sa ino-partnerima, upoznavanju inovacija, iskustava i međunarodnih trendova u poljoprivrednoj proizvodnji i preradi hrane, kaže Aleksandar Bogunović, sekretar Udruženja za biljnu proizvodnju i prehrambenu industriju Privredne komore Srbije.

Dubai Expo
foto: Nada Mitrović

Povodom obeležavanja Dana državnosti, Privredna komora Srbije u saradnji s Razvojnom agencijom, Vladom, paviljonom Srbije i Ekspo timom organizovala je poseban biznis-program na nekoliko lokacija Ekspa, koji obuhvata investicionu konferenciju, poslovne forume, B2B sastanke, sa ciljem da se privrednicima obezbede novi poslovi, a Srbija predstavi kao snažna destinacija za ulaganja.

Dubai Expo
foto: Nada Mitrović

- Očekujemo da se poslovna zajednica Srbije predstavi u najboljem izdanju, da milionima posetilaca približimo srpski agrar, sektor s tradicionalno najvećim potencijalom za razvoj i investicije, kao i da dodatno ojačamo prisustvo na ovom važnom tržištu, ali i u čitavom svetu - kaže Bogunović.

Privrednici iz Srbije imaće poslovne forume s privrednicima Slovenije, Poljske, Malte, Libana, Litvanije, Meksika, Australije, Malezije, Egipta, kao i mnogih drugih zemalja.

Poseban događaj organizuje se i radi predstavljanja naših vinarija i destilerija predstavnicima distributerskih lanaca koji zastupaju ne samo tržište Ujedinjenih Arapskih Emirata već i čitavog Bliskog istoka. Ujedinjeni Arapski Emirati uvoze više od 80 odsto prehrambenih proizvoda i predstavljaju sponu sa zemljama čitavog regiona MEASA - Bliskog istoka, Afrike i južne Azije, što otvara velike mogućnosti srpskim proizvođačima.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track