ODGOVOR BAKA RADMILE NIKADA NIKO NIJE USPEO DA NADMAŠI! Pitali su je šta je 14. februara, IZ TOPA ODGOVORILA I NASMEJALA SRBIJU
Baka Rada je nasmejala celu naciju, Foto: Printscreen

hit snimak

ODGOVOR BAKA RADMILE NIKADA NIKO NIJE USPEO DA NADMAŠI! Pitali su je šta je 14. februara, IZ TOPA ODGOVORILA I NASMEJALA SRBIJU

Društvo -

Baka Radmila Simonović nasmejala je pre nekoliko godina ceo region

Dan zaljubljenih iliti dan svetog Valentina obeležava se svake godine 14. februara širom sveta, dok pravoslavni vernici obeleževaju svetog Trifuna.

Ali i dalje ima veliki broj ljudi koji ne znaju šta se obeležava na taj dan niti im on predstavlja neki važan datum.

Baka Radmila Simonović nasmejala je pre nekoliko godina ceo region nakon što je novinarka anketirala na ulici i upitala: "Šta je 14. februara?".

Na to pitanje ona je dala odgovor: "Osmi mart" i tako nasmejala hiljade ljudi.

Praznik koji se proslavlja širom sveta 14. februara je Dan Svetog Valentina, poznatiji kao Dan zaljubljenih i iako ne spada u zvanične praznike, širom planete se obeležava uz brojne manifestacije. U zapadnoj varijanti naziva se i Valentinovo, a dobio je ime po Valentino koji je bio pogubljen jer je venčavao vojnike, što je u to vreme bilo zabranjeno od strane rimskog cara Klaudija II, jer je smatrao da su oženjeni muškarci loši u službi vojnika.

Prema verovanju, dok je Valentin odlazio na gubilište, slepoj tamničarevoj ćerki poslao je pismo sa žutim šafranom u znak zahvalnosti što mu je ukazala pažnju i potpisao ga sa "Tvoj Valentin". Ipak, sam Valentin i ovaj praznik povezan je sa ljubavlju tek u četrnaestom veku.

Danas se obeležava poklonima koji su uglavnom srcolikog oblika i crvene boje, a tradicionalno se provodi sa partnerom.

Kurir.rs / S. T.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track