"AKO RUSIJA BACI ATOMSKU BOMBU NA UKRAJINU" Srpski meteorolog o "nuklearnom scenariju", radioaktivne čestice mogu brzo da stignu
Ilustracija, Foto: Profimedia

radioaktivni ciklon

"AKO RUSIJA BACI ATOMSKU BOMBU NA UKRAJINU" Srpski meteorolog o "nuklearnom scenariju", radioaktivne čestice mogu brzo da stignu

Društvo -

Rat između Ukrajine i Rusije nikog ne ostavlja ravnodušnim, pa se tako u celu priču uključio i srpski meteorolog Đorđe Đurić.

On je na svom Fejsbuk nalogu objavio šta bi se deselo ako bi, hipotetički govoreći, došlo do upotrebe nuklearnog oružja u tom sukobu.

Đorđe Đurić o Ukrajini
foto: Prinstcreen

- Ako Rusija baci atomasku bombu u nedelju na Ukrajinu, radioaktivne čestice stigle bi za nekoliko sati snažnim severoistočnim strujanjem do Srbije i to zahvaljujući ciklonu koji će se sa juga Italije premeštati preko Jonskog mora i iznad Grčke - napisao je Đurić.

Ovakva i slična apokaliptična predviđanja verujemo da se nikada neće ostvariti nigde na svetu, al njegov post je mnoge u Srbiji zabrinuo otkrivajući nam koliko bi zapravo malo vremena trebalo da budemo i mi kontaminirani. Strahote upotrebe nuklearnog oružja bilo kad i bilo gde bile bi katastrofalne po čovečanstvo.

Kurir.rs

Bonus video:

01:33

Vojislav Vuletić i Bojan Stanić o haosu na svetskim tržištima i berzama nakon invazije na Ukrajinu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track